Objavljena vremenska prognoza do 1. novembra: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca

Bosna i Hercegovina
Objavljena vremenska prognoza do 1. novembra:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca
U većem dijelu Bosne prije podne magla ili niska naoblaka koji se lokalno mogu i duže zadržati. Sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U većem dijelu Bosne prije podne magla ili niska naoblaka koji se lokalno mogu i duže zadržati. Sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 21°C.

U Sarajevu prije podne magla ili niska naoblaka. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -1°C, a najviša dnevna oko 13°C.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike biće povoljne većim dijelom dana. U Bosni su mogući problemi usljed jutarnje magle i nešto izraženije naoblake, u Hercegovini toplije i ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva, ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučljivo je slojevito odijevanje. Sa dolaskom noći ponovo osjetno svježije, čemu bi također trebalo posvetiti pažnju i po potrebi djelimično reducirati kretanje.

U petak, 29. oktobra, u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka, koja se lokalno može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 22 °C.

U subotu, 30. oktobra, u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka, koja se lokalno može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

U nedjelju, 31. oktobra, u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 °C.

U ponedjeljak, 1. novembra, pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, a u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 23 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za BiH. 

 

Ne propustite