Čović: Iskustvo nam govori da niti jedan problem u BiH nije riješen sankcijama

Vijesti
Čović: Iskustvo nam govori da niti jedan problem u BiH nije riješen sankcijama
.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović izjavio je danas da je rješenje za sve u Bosni i Hercegovini u unutarnjem dogovoru, a ne uvođenju stranih sankcija bilo kome.

Nakon sastanka u Usori sa županijskim premijerima, gradonačelnicima I načelnicima iz HDZ-a BiH, Čović je ustvrdio da poslijeratno iskustvo u BiH govori da niti jedan problem nije riješen sankcijama.

- Protiv sam sankcija bilo kome, a uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine - kazao je Čović.

Odbacio je optužbe na račun HDZ-a zbog blokada vezanih uz izbornu reformu. Poručio je da HDZ nastoji doprinijeti uvođenju reda u državi i funkcioniranju svih razina vlasti.

- Ja želim da poštujemo Ustav i svoje zakone, da stvorimo mogućnosti europskog puta BiH i reformske akitvnosti - dodao je Čović.

On je još jednom pozvao na razgovor o konkretnim problemima u BiH dodajući kako je ravnopravnost svih naroda i svih stanovnika BiH osnova funkcionalnosti države.

- Poštujmo Ustav, to je danas Aneks 4 Dejtonskog sporazuma. Onaj ko se tako ponaša ne krši osnovne elemente BiH - zaključio je Dragan Čović.

Ne propustite