PREMINUO PROFESOR IZ KURSADŽIJA: Radovan Miljanić nije davao intervjue, a evo po kojim ulogama ćemo ga pamtiti

Aktuelno
PREMINUO PROFESOR IZ KURSADŽIJA: Radovan Miljanić nije davao intervjue, a evo po kojim ulogama ćemo ga pamtiti
,

Glumac Radovan Miljanić preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini. Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge kako u Narodnom pozorištu u Beogradu, tako i na filmu i televiziji.

2767847-radovan-miljanic-ls

Glumac je rijetko je govorio za medije, a u jednom intervjuu, objavljenom prije skoro dvije decenije u pozorišnom listu „Ludus“, na pitanje šta za njega, poslije toliko odigranih uloga, predstavlja izazov, rekao je:

"Nešto što podrazumijeva drugačiji pristup ulozi ili komadu, što do sada nisam radio... Ne pripadam glumcima koji planiraju uloge ili imaju zacrtano šta sad moraju da igraju. Vaspitavan sam u drugom duhu: da su predstava i pozorište mnogo važniji od glumaca, nas koji treba da učestvujemo u tome. Nisam u pozorištu zbog sebe, nego zbog pozorišta“.

Dramski umjetnik glumioo je u brojnim filmovima i serijama kao što su "Direktan prenos", "Čavka", "Guča", „Nečista krv – Greh predaha“, „Dara iz Jasenovca“, „Tajne vinove loze“, „Vikend sa ćaletom“, „Urgentni centar“, "Kursadžiije"

Više od dvije decenije, uz Ljubivoja Tadića (Tesla), igrao je u kultnoj duodrami „Tesla ili prilagođavanje anđela“ u kojoj je briljantno tumačio lik novinara Džona Smita.

Učestvovao je u snimanju pedesetak drama na Radio Beogradu i ostvario zapažene uloge (Vladislav Petković Dis, Branko Miljković, Tomas Mor..).

U „Pesničkim vedrinama“ TV Beograd tumačio je Milutina Bojića i dvije decenije bio stalni učesnik u emisijama Kulturne i Naučne redakcije TV Beograd.

Izvor:Kurir

Ne propustite