Nakon sastanka građana sa predstavnicima OHR-a: Poručili im da nastave demonstracije

Bosna i Hercegovina
Nakon sastanka građana sa predstavnicima OHR-a: Poručili im da nastave demonstracije
,

Sejda Čavčić kazala je nakon sastanka sa predstavnicima OHR-a da su im poručili da nastave protestvovati.

- Gospodin Šmit također ima isto mišljenje i radit će na našim zahtjevima i stabilizaciji Bosne i Hercegovine. Poručuju da građani što ćešće izađu na proteste i da su iznenađeni što smo došli ovdje s njima na razgovor - kazala je Čavčić.

screenshot-10

U OHR-u su istakli da su razočarani što ovakvih protesta nema više da bi čuli glas građana. I Miro Lazović je došao da podrži ovaj skup kako neko ne bi ispolitizirao ovaj skup. Kada se vrati gospodin Šmit u zemlju održat će sastanak s nama.

- Nisu mogli konkretno odgovoriti na to pitanje, ali su rekli da gospodin Šmit radi, da je riješio dvije važne stvari, ali ne bih o tome. Iza očiju javnosti je riješio dvije važne stvari i sada će pred Vijećem sigurnosti imati izvještaj. Kako Centralna banka i Zakon o finansiraju - rekao je Suad Đozić

- Predstavnik je pokazao jednu ozbiljnost iako ga danas nema tu. Ono što smo istakli u razgovorima je da imamo vladavinu prava, a da bismo imali to, moramo imati zaštićen ustavno-pravni sistem. Druga stvar jeste da građani neće više samo apelirati prema domaćim političarima, tražit ćemo odgovornost i od međunarodne zajednice jer oni su direktno učestvovali u kreiranju Dejtonskog sporazuma i imenovali visokog predstavnika. Nakon što se Šmit vrati iz SAD-a održat ćemo sastanak, nakon što predstavi izvještaj Vijeću sigurnosti. Smatramo da je konačno vrijeme da se ured visokog predstavnika konačno angažira. Prijatno smo iznenađeni da je pristup gospodina Šmita da puno više radi, a manje priča. Imenovanje oko Centralne banke je rijeseno bez puno priče, puno medijske pompe - rekao je Sejfudin Hodžić.

Izvor:Avaz

Ne propustite