Uvredljivi grafiti i podrška Ratku Mladiću ispisani na vratima pokreta "Žene u crnom"

Region
Uvredljivi grafiti i podrška Ratku Mladiću ispisani na vratima pokreta "Žene u crnom"
.

Iz "Žena u crnom" su saopćili da je nepoznata osoba na ulaznim vratima prostorija ovog pokreta u Beogradu ispisala pogrdne poruke.

Crni sprejom napisano je "Kurve u crnom" i "Ratko Mladić", a nekoliko puta je nacrtan i znak "Samo sloga Srbina spašava".

"Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima. Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su uvijek okončavali nekažnjeno", rečeno je iz ovog pokreta.

screenshot-24

Žene u crnom navode da iza napada na njih stoje pojedinci koji su pod kontrolom dijelova nerasformiranih tajnih službi, a koje su ostale kao naslijeđe Miloševićevog zločinačkog režima.

"Napadi su se uvijek odigravali uz prećutnu saglasnost političkih garnitura na vlasti. Sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a prije svega sa onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtijevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore pomenuti nije bio samo nijemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik", rekli su.

Od nadležnih institucija države Srbije, traže da pronađu odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazne.

Izvor:Klix

Ne propustite