POGLEDAJTE DOBRO KOLIKI VAM JE DOMALI PRST: Dužina govori da li ćete se obogatiti, ALI OTKRIVA I DA LI STE NEVJERNI

Kiosk
POGLEDAJTE DOBRO KOLIKI VAM JE DOMALI PRST: Dužina govori da li ćete se obogatiti, ALI OTKRIVA I  DA LI STE NEVJERNI
.

Saznajte šta domali prst govori o vama, ali i o vašem partneru...

Ima li dužina prstiju neke veze sa vašim zdravljem ili pak karakteru? Nauka je podeljena po ovom pitanju. Nedavno je otkriveno da dužina domalog prsta krije važne informacije o hormonima, pa čak i o riziku od određenih bolesti i temperamentu. Pročitajte ovih pet zabavnih činjenica koje će dužina domalog prsta otkriti o vama.

screenshot-24

1. Finansijski uspeh zavisi od dužine prstiju

Stručnjaci sa Više ekonomske škole došli su do otkrića - ako je domali prst kod muškarca duži od kažiprsta, onda je njegovo materijalno stanje obično bolje od onih koji imaju kraći ovaj prst. Studija je obuhvatila dve hiljade ispitanika starosti između 25 i 60 godina. U toku analize ispostavilo se da na veličinu novčanih prihoda svakog od njih direktno utiče razlika između takozvanog "prstenjaka" i kažiprsta. Što je duži kažiprst, bolja je materijalna situacija osobe.

Važno je napomenuti i da je kod žena tumačenje obrnuto. Što je kažiprst duži, a domali prst kraći, to su im prihodi veći. Dužina prstiju formira se još u materici i zavisi od nivoa testosterona, tako da praktično ne postoji ništa što bismo mogli da uradimo da ovo promenimo.

2. Kraći domali prst, bolji sportista

Kanadski i američki naučnici smatraju da što je domali prst kraći (u poređenju sa kažiprstom), to je veća predispozicija osobe za sport. Napravili su analogiju sa miševima, koji su imali dugačke domale prste. Bili su mnogo fizički aktivniji od onih sa kraćim. Istraživači to pripisuju visokom nivou hormona stresa, koji se najbolje oslobađaju tokom vežbanja.

3. Što je prst kraći, biće više dece

Antropolozi sa Moskovskog državnog univerziteta, zajedno sa izraelskim naučnicima, sproveli su istraživanje među populacijom Baškirije i otkrili direktnu vezu između dužine domalog prsta i plodnosti.

U njihovoj studiji učestvovalo je 738 žena starosti između 18 i 90 godina. Analiza je pokazala da ako je domali prst žene kraći od kažiprsta, onda je se njen reproduktivni period produžava za tri godine.

4. Dužina prsta govori o bolestima zglobova i kostiju

U istoj ovoj studiji, naučnici su dokazali vezu između dužine domalog prsta i bolesti zglobova i kostiju. Oni su proučavali više od 1.500 osoba oba pola starosti između 18 i 90 godina. Analiza je pokazala da osobe čiji je desni kažiprst kraći od domalog imaju sve preduslove da obole od osteoartritisa.

5. Kratak domali prst je znak neverne žene

Prema izveštajima biologa sa Oksforda, žene čiji je levi kažiprst duži od domalog prsta sklone su neverstvu. Ne zadovoljavaju se jednim partnerom i svoje fizičko zadovoljstvo stavljaju iznad moralnih okvira. U ovoj studiji učestvovale su 274 žene. Naučnici su im uzeli krv za analizu estrogena, izmerili dužinu svakog prsta i sproveli upitnik sa pitanjima o zadovoljstvu odnosima sa partnerima. Ispostavilo se da što je ženski "prstenjak" duži, to je ona impulsivnija u pitanjima intimnosti. Inače, ova tendencija se primećuje i kod ženki nekih životinja. Na primer, kod velikih majmuna, laboratorijskih pacova i zebrastih zeba.

Ivor:Mondo

Ne propustite