Oglasio se sin tragično stradalih supružnika u Brčkom: Ne znam kako ću ovo izdržati

Objavljeno:23.10.2021 - 14:50
A A A Times Arial

Foto: H. ČALIĆ/Avaz

Mehmed Salihović, sin stradalog bračnog para u naselju Suljagića sokak u Brčkom, kazao je da mu je ovo najgori dan u životu, prenosi Avaz.

- Ne mogu da vjerujem da mojih roditelja više nema - govori kroz suze Mehmed Salihović. 

Od velike tuge i nesreće koja ga je snašla, nije nam mogao reći ko je još od članova njegove porodice nastradao. 

- Ne znam kako ću ovo preživjeti - uspio je Mehmed izgovoriti nekoliko riječi za Avaz.

Podsjetimo, u nezapamćenoj tragediji koja se dogodila jutros u Brčkom, nakon što je požar zahvatio jedan stambeni objekat, život je izgubilo šest osoba.

- Policija je dana 23. 10. u 6:20 sati zaprimila prijavu da u ulici Sarajevska na skretanju prema naselju Suljagića Sokak gori kuća. Upoznata je i služba hitne medicinske pomoći JZU-a i profesionalna vatrogasna jedinica koji su izašli na lice mjesta. Policijski službenici  još provode uviđaj pod nazdorom dežurne tužiteljice Tužilaštva BiH.  Utvrđeno je da je u kući vlasništvo lica M. B., rođenog 1963. godine, ukupno šest lica smrtno stradalo. Preduzimaju se radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio. Radit će se protivpožarna vještačenja, a naređena je i obdukcija smrtno stradalih lica- kazala je Dževida Hukičević, portparolka Policije Brčko distrikta BiH.

- Na pedijatriju je primljeno sedam osoba, od tih sedam osoba šest je zadržano na liječenju. Jedna osoba je transpontovana za Tuzlu. Također, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji - izjavio je Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko.

Novi.ba/Avaz