Vojin Mijatović: Ne daj Bože, da počne rat, prvi ću obući uniformu Bosne i Hercegovine i braniti ovu državu

Bosna i Hercegovina
Vojin Mijatović: Ne daj Bože, da počne rat, prvi ću obući uniformu Bosne i Hercegovine i braniti ovu državu
Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a gostuje na Face televiziji u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. 

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a večeras je gostovao na Face televiziji u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. 

- Ne daj Bože, da počne rat, prvi ću obući uniformu Bosne i Hercegovine i braniti ovu državu. Mir u BiH nema cijenu. Lako ćemo se mi obračunati s kriminalcima, Dodik je prvi put konkretno krenuo s udarom na Ustav BiH - kazao je Mijatović.

- Neće biti rata, ne smijemo to dopustiti -naglasio je Mijatović i dodao u toku razgovora:

 - Ankete koje smo gledali prije emisije pokazuju da ljudima nije do rata, i da im je muka od svega. Nažalost, nalazimo se u takvoj situaciji i znamo ko je odgovoran. Mir i Bosna i Hecegovina nema cijenu.

O DOLASKU BAKIRA U BANJALUKU

- Bakir u Banju Luku nije došao samo na kafu! Dobro je što je Izetbegović došao u Banju Luku i što sam ga ja sačekao! Bolje da u ovom trenutku priča sa mnom nego sa Dodikom! Dodik priča gluposti i nije normalan!

Kada je napadnut mir u BiH dobro je da ostane bar jedan! Dodik traži partnera! Uvijek mu je Izetbegović bio taj partner i zajedno su se vadili iz svih kriza! Dan ranije sam pozvao Bakira da se ne sastaje sa Dodikom i poslušao me! Dok Dodik nema partnera za sukob on je sam! Moj sastanak nije politički nego lični!

Osjetio sam potrebu da to uradim! Svašta sam rekao Bakiru i imam još svašta da mu kažem! Razlika između Dodika i Bakira je što Bakiru nije upitna BiH!

Ključno hje da sada izetbegović nije Dodikov partner u sukobu! Mene suštinski ne interesuje ni diodik i Bakir! Mene interesuje samo mir i spreman sam da sjednem i sa đavolom da bi se sačuvao mir u BiH! Ne bih se sastao sa Dodikom! Najveći problem u BiH vladajuća koalicija u RS! Neće i ne smije biti rata!

 

Ne propustite