MUP RS organizira taktičko pokazne vježbe u Donjim Baraćima i na Jahorini: Oklopna vozila na planini

Objavljeno:21.10.2021 - 17:31
A A A Times Arial

Foto: Avaz.ba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra organizira taktičko-pokazne vježbe, jednu u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada, a drugu na Jahorini, javlja Srna.

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izvesti vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji, najavljeno je iz MUP-a.

Vježba će biti održana u 12 sati u krugu preduzeća "Dragiša komerc".

Na Jahorini će policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Srpske i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvesti vježbu sprječavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar "Jahorina".

Vježba će biti održana u 12 sati u blizini hotela "Dva javora". Kako javljaju čitaoci portala "Avaza" na Jahorini su već stigla oklopna vozila. 

Kako je saopćeno iz kabineta Komšića, on je tu vježbu nazvao provokacijom te upoznao sa time Gabrijela Eskobara (Gabriel Escobar).

- U vježbi učestvuju MUP i žandarmerija RS te je jasno kako je riječ o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta - saopćeno je iz kabineta Komšića.

(Avaz.ba)