ANALIZA

U RINGU "DRUŠTVENE BORBE": Trump pokreće svoju platformu koju predstavlja kao "ustanak protiv tiranije velikih tehnoloških kompanija"

Objavljeno:21.10.2021 - 16:43
A A A Times Arial

Kako je već neko vrijeme i najavljivao, bivši američki predsjednik Donald Trump predstavio je plan za pokretanje nove društvene mreže pod nazivom "TRUTH Social". Pritom je poručio kako će ova nova platforma "ustati protiv tiranije velikih tehnoloških kompanija" koje optužuje za ušutkavanje opozicijskih glasova u SAD-u, piše Advance.hr.

Podsjetimo, Donald Trump može upravo društvenim mrežama zahvaliti na svojoj pobjedi na predsjedničkim izborima 2016. kada je uspješno "preskočio" tradicionalne izvore informiranja, odnosno mass-medije, te je svoju poruku, bez filtera i cenzure, direktno plasirao biračima, najčešće putem Twittera.

Dakako, nakon Trumpa društvene mreže su krenule sa znatnim zaokretom u pristupu i sloboda govora u sklopu istih danas je poprilično smanjenja.

Trump i pokret iza njega odlučili su se na prirodan potez - osnovati svoju društvenu mrežu. No, koliko će im to poći za rukom tek će se vidjeti jer "odvojiti" korisnike od najvećih igrača kao što su Facebook i Twitter sigurno neće biti lako. TRUTH Social počet će s eksperimentalnim radom već idućeg mjeseca, a pravo pokretanje nove platforme očekuje se negdje u prvom kvartalu 2022. godine.