Chelsea je doveo pogrešnog čovjeka, a Inter pravog: Pogledajte kako trenutno izgleda statistika Džeke i Lukakua

Fudbal
Chelsea je doveo pogrešnog čovjeka, a Inter pravog: Pogledajte kako trenutno izgleda statistika Džeke i Lukakua
,

Bh. napadač Edin Džeko u završnici ljetnog prelaznog roka prešao je iz Rome u Inter.

Dijamant je u redove Nerazzurra stigao kao zamjena za Romelua Lukakua, koji je prošle sezone predvodio Inter do naslova prvaka Italije.

Belgijanac je zaista imao fantastičnu sezonu u dresu Nerazzurra, ali je nakon odlaska Antonija Contea sa mjesta trenera kluba, odlučio i sam napustiti redove aktuelnog prvaka Italije. 

Nakon dugih pregovora Inter je konačno dao zeleno svjetlo za njegov transfer u Chelsea, koji je za Lukakua platio obeštećenje od ogromnih 115 miliona eura. 

U isto vrijeme kao zamjena za Lukakua stigao je Džeko i to za cifru od samo 2,5 miliona eura, no navijači milanskog kluba nisu se činili pretjerano zadovoljnim odrađenim poslom.

Glavna nedoumica bila je kako igrač od 35 godina može biti zamjena za Lukakua u sezoni gdje je imperativ odbrana naslova prvaka Italije i kvalitetan rezultat u Ligi prvaka? 

Ipak, Džeko je na startu sezone ušutkao i najveće kritičare prikazanim igrama u dresu Intera gdje je u 11 odigranih utakmica (Serie A + Liga prvaka) postigao 7 golova i upisao tri asistencije, piše Oslobođenje.

U isto vrijeme Romelu Lukaku je odigrao 10 utakmica za Chelsea (Premiership + Liga prvaka) i uspio protivničku mrežu zatresti četiri puta, ali bez ijedne upisane asistencije. 

Dakle, ako Lukaku sa ovakvom statistikom vrijedi 115 miliona eura, koliko bi Džekina vrijednost trebala iznositi? 

Ne propustite