POČINIT ĆE SMRTNI GRIJEH Zvijezda Reala se očajnički želi pridružiti Barceloni. Prvi transfer između klubova u 14 godina.

Sport
POČINIT ĆE SMRTNI GRIJEH Zvijezda Reala se očajnički želi pridružiti Barceloni. Prvi transfer između klubova u 14 godina.
,

Veznjak Real Madrida Isco navodno se nada da će prisiliti senzacionalni transfer u rivala Barcelonu kada mu ugovor istekne na Bernabeuu sljedećeg ljeta.

Španac je do sada ove sezone u La Ligi započeo samo dva susreta, dok je jedini gol do sada postigao u pobjedi nad Mallorcom (6-1).

Kako je izvijestio El Nacional, Iscova preferirana destinacija je Nou Camp – ako se dogovor ostvari, bil obi to prvi put da se igrač preselio iz Reala u Barcelonu (ili obrnuto) u više od 14 godina od Javiera Saviole koji je napravio besplatan transfer u Real iz Barce.

29-godišnjak je navodno spreman platiti iz svog džepa za ovaj transfer nakon što je bio nezadovoljan minutažom, te neutemeljenim glasinama da je ispao iz prve postave Real Madrida.

Izgleda kao nesretan završetak naizgled uspješne karijere Isca, koji je postigao 52 gola i upisao 56 asistencija u 342 nastupa za Los Blancose.

U posljednjih osam godina osvojio je četiri lige prvaka, četiri klupska svjetska prvenstva, tri UEFA -ina superkupa, dva naslova La Lige, dva španska superkupa i jedan španski kup.

No, njegovo divljenje prema katalonskom klubu zasigurno nije tajna, nakon što su se pojavile slike na kojima je nosio dres Barcelone, dok je imao i psa zvanog ‘Messi’.

Ne propustite