PLATILI GA SKORO 90 MILIONA EURA, A ON SKRIVIO 4 GOLA NA JEDNOM MEČU! Cijeli svijet se sada SPRDA s Unitedom i njegovom zvijezdom

Fudbal
PLATILI GA SKORO 90 MILIONA EURA, A ON SKRIVIO 4 GOLA NA JEDNOM MEČU! Cijeli svijet se sada SPRDA s Unitedom i njegovom zvijezdom
,

Harry Maguire pravi je tragičar derbija između Leicestera i Manchester Uniteda (4:2) u osmom kolu Premier lige.

Stoper, kojeg je United doveo za više nego vrtoglavih 87 miliona eura prije dvije godine upravo iz Leicestera, skrivio je sva četiri gola domaćeg tima na jučrašnjem meču.

Leicester je gol za 1:1 zabio nakon što je Maguire izgubio loptu na rubu kaznenog prostora u duelu s Iheanachom, koji je onda proigrao strijelca Tielemansa. 

Za drugi gol Leicestera zaslužan je tako što nije napravio offside-zamku. I dok su njegovi saigrači istrčali nakon kornera i udarca Dake, Maguire je ostao ukopan u petercu, pa strijelac Soyuncu nije bio u zaleđu nakon odbrane De Gee.

Kod trećeg gola bio je neodlučan, nije znao treba li izaći na Vardyja na deset metara ili ne treba, izašao je, vratio se, a Vardy u međuvremenu primio loptu i zabio golčinu. U sudijskoj nadoknadi je Maguire još nakon prekida uspio zaboraviti na Daku, koji je postavio konačnih 4:2.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KOMIČNU INTERVENCIJU MAGUIREA

"Samo mu je još nedostajao crveni karton da dobije ocjenu 1 od 10", piše Squawka, koja je nastup Maguirea ocijenila očajnom dvojkom.

"Bio je to jedan od najlošijih nastupa ikad viđenih, ali krivac je i trener Solskjaer koji je odlučio koristiti poluspremnog Maguirea. Bio je toliko loš da nije pretjerivanje reći da bi United možda pobijedio da je od prve minute igrao Bailly."

Nakon utakmice Solskjaer je priznao grešku.

"Moja je odluka bila da Harry igra. Izgledao je spremno, trenirao je dobro, nije osjećao nikakve bolove. On je za nas jako bitan igrač, kapetan momčadi, vođa... Cilj nam je bio što prije ga vratiti u tim. Možda je za početak trebao odigrati samo poluvrijeme..."

 Šale na račun reprezentativca Engleske preplavile su Tviter, a o njegovim kiksevima bruji cijelo Ostrvo. Jedan navijač uradio je cijelu kompilaciju grešaka Maguirea ove sezone, pogledajte je OVDJE.

Ne propustite