DŽEKO NIJE SAMO SJAJAN GOLGETER: Dijamant u stilu najboljih fudbalera svijeta poslao fudbalera Sheriffa ‘‘po ćevape‘‘

Fudbal
DŽEKO NIJE SAMO SJAJAN GOLGETER: Dijamant u stilu najboljih fudbalera svijeta poslao fudbalera Sheriffa ‘‘po ćevape‘‘
,

Inter je došao do prve pobjede u Ligi prvaka ove sezone. "Nerazuri" su na svojoj Đuzepe Meaci na krilima sjajnog Edina Džeke sa 3:1 savladali Šerif iz Tiraspola. 

"Dijamant" je prvo sjajno pogodio u 34. minuti. Korner sa lijeve strane ubacio je Federiko Dimarko (Federico Dimarco), a loptu je do kapitena bh. reprezentacije skrenuo Arturo Vidal. Džeko se namjestio, a onda fenomenalnim šutem lijevom nogom poslao loptu u same rašlje protivničkog gola.

Bio je to rezultat prvog poluvremena, a gosti su se vratili u 52. minuti kada je Sebastien Til (Thill) postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca. Međutim, sreća gostiju nije dugo trajala.

Džeko se sada našao u ulozi asistenta, te se odužio Vidalu za asistenciju iz prvog poluvremena, a Čileanac koristi dobru priliku i pogađa za novo vodstvo Intera, koji je pobjedu ovjerio u 67. minuti pogotkom Stefana De Fraja.

Do kraja je i Lautaro Martinez mogao do pogotka, ali ispriječila se prečka.

Inače, Dijamant je odigrao odličan meč, te je nagrađen gromoglasnim ovacijama 15-ak minuta prije kraja meča, kada ga je zamijenio trener Inzaghi. S ovog duela, izdvojili smo i sjajan dribling bh. asa.

Stigla je jedna lopta do našeg napadača koji je krenuo prema aut liniji, a fudbaler Sheriffa je krenuo da ukliže i da mu je oduzme, ali u tome nije uspio. Pogledajte videoprilog. 

(Novi.ba)

Ne propustite