Mladić iz Hrvatske koji je teško pretučen u BiH probudio se iz kome: Oglasila se njegova sestra

Crna hronika
Mladić iz Hrvatske koji je teško pretučen u BiH probudio se iz kome: Oglasila se njegova sestra
.

Vicko Dodoja, 27-godišnjak iz Dugopolja koji je prije desetak dana brutalno pretučen u Vitezu i koji se od tad nalazio u teškom stanju u splitskoj bolnici gdje su se doktori borili za njegov život, probudio se u ponedjeljak tokom dana iz inducirane kome i zdravstveno stanje mu se poboljšava.

Sretnu vijest potvrdila je njegova sestra Marija Dodoja.

"On se je probudio iz kome, sve prepoznaje samo što je još u svojevrsnom bunilu. Ne smije se još umarati, odgovorio je na najosnovnija pitanja poput oog kako mu se majka zove. Isto tako, prepoznao je sve one s kojima je bio, razgovarao je i s tatom koji mu je rekao da je nešto napravio, a Vice je rekao svaka čast... Kad se probudio kazao je da je žedan, eto....

Dakle, probudio se, no još uvijek ne znamo pravo stanje, iako je ovo jedan veliki pomak.

U subotu je u Sinju bila misa za njega, svi smo se molili, bilo je masu svita, molili smo se za ozdravljenje. Otac se ujutro rano digao i išao je pješke u Sinja zavjetovati se Gospi za svog sina... Previše ljudi za Vicu moli i čudo se moralo dogoditi. Dat će Bog da to ide nabolje", kazala je Vickova sestra za Slobodnu dalmciju

Podsjetimo, jedan od njegovih prijatelja je ispričao detalje ovog nemolog događaja, nakon noćnog provoda u Vitezu.

"Navečer smo došli u svoje sobe u jednom motelu, svi smo bili na istom katu, samo su sobe raštrkane, ja iz svoje nisam čuo niti vidio što se događalo. Mene je nešto iza šest sati ujutro probudija poziv na mobitel, zva me jedan iz društva koji je bija s Vicom u sobi i govori mi da je Vice mrtav.

Stresa sam se, izletija sam iz sobe, ali ništa i nikoga nisam vidija. Nisam iša vidit di je, šta se dogodilo, instiktivno sam se pripa i vratija sam se u sobu. Zva sam prijatelja, nije mi se javija i onda sam nazva policiju koja je došla u roku od pet minuta. Kad su došli, izaša sam i ja, pitam šta je sa Vicom, jel ga ubilo, a on mi govori da je sve okej, da je dobija malo po sebi i da će sve biti u redu", rekao je 37-godišnjak.

On je dalje rekao kako nije istina da je iko od njih ikakvoj konobarici ili bilo kojoj drugoj djevojci nudio novac za se.s ili bilo što drugo.

Izvor:Radiosarajevo

Ne propustite