Pobjeda Srpske liste u svih 10 općina na sjeveru Kosova

Region
Pobjeda Srpske liste u svih 10 općina na sjeveru Kosova
Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu pobijedili u svih 10 općina sa srpskom većinom, saopćio je večeras predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu pobijedili u svih 10 općina sa srpskom većinom, saopćio je večeras predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

Pored svih pritisaka na naš narod

- Pored svih pritisaka na naš narod, na današnjim izborima pokazali smo snagu, jedinstvo i slogu - istakao je Rakić na konferenciji za medije i dodao da je srpski narod na ovim izborima poslušao poziv svoje Srpske liste i svog predsjednika Aleksandra Vučića i rekordnom izlaznošću dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Rakić je zahvalio građanima, prije svega na sjeveru Kosova, naročito u Mitrovici, gdje su, istakao je, ostvareni apsolutno najbolji rezultati do sada.

Kako je dodao, prema preliminarnim podacima u Mitrovici Milan Radojević osvojio je više od 10.776 glasova.

- U općini Gračanica, gdje su građani pokazali visok stepen odgovornosti, naša kandidatkinja Ljiljana Šubarić, osvojila je oko četiri puta više glasova od svog protivkandidata - rekao je Rakić i dodao da su to preliminarni podaci.

Rakić je rekao i da je Srpska lista poslije upada jedinica Rosu na sjever Kosova razmatrala mogućnost da ne izađu na izbore, ali da su poslije konsultacija sa predsjednikom Srbije Vučićem odlučili da ipak izađu na izbore u četiri opštine na sjeveru.

Ovom pobjedom u rukama srpskog naroda ostaju svih 10 srpskih općina
- Ovom pobjedom u rukama srpskog naroda ostaju svih 10 srpskih općina. Ovo je pobjeda Srećka Sofronijevića, Ivana Todosijevića, Dragice Gašić, baka Rumene, ovo je pobjeda našeg naroda - rekao je Rakić.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li Srpska lista želi da uđe u kosovske institucije, rekao da ukoliko u novembru ne počnu konsultacije o formiranju ZSO, institucija neće biti.

- Ukoliko ne bude ZSO neće biti ni kosovskih institucija - rekao je on.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić dodao je i da se još čekaju rezultati sa juga Kosova i za odbornike, kao i da će se možda još obratiti o izborima u toku večeri.

Ne propustite