Ervina Ibrahimovića ponovo zadržali više sati na granici sa Srbijom

Region
Ervina Ibrahimovića ponovo zadržali više sati na granici sa Srbijom
,

Predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, danas je ponovo doživio neprijatnost, baš kao i prije dva mjeseca, od granične policije Srbije.

Granična policija Srbije je jutros i danas popodne, bez ikakvog razloga, detaljno pretresla automobil u kojem se nalazio Ibrahimović i bez razloga ga zadržala na granici više od sat ipo vremena.

- Nastavlja se praksa koja se već mjesecima sprovodi prema poslanicima Skupštine Crne Gore, od strane granične policije, po nalogu države Srbije. Prilikom odlaska za Srbiju, gdje je prisustvovao jednoj dženazi, a kasnije i prilikom povratka, prema predsjedniku Ibrahimoviću su ponovo sprovođene protiv zakonite radnje, koje su u suprotnosti sa međunarodnom praksom.

Ponašanje policajaca je bilo krajnje profesionalno, ali ovakva politika Srbije je pokazatelj da u trenutku kada svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, Evropi bez granica, danas se Srbija udaljava od evropskih vrijednosti. Ako se država susjed na ovaj način ophodi prema lideru bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, onda je kristalno jasno kakav odnos državni vrh Srbije preferira ne samo prema Bošnjacima, već i prema svim građanima Crne Gore - navedeno je iz BS.

Ovakvim odnosom prema poslaniku u Skupštini Crne Gore, koji posjeduje diplomatski pasoš, svjesno se krši Bečka konvencija. Međutim, očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo, dodali su.

- Uvjeravamo sve da nas ovakvi postupci neće pokolebati da nastavimo našu borbu za evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru, koja želi najbolje odnose sa svim susjedima. Ovo je dodatni pokazatelj da je Crna Gora usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici napravila civilizacijski iskorak, jer su se nakon usvajanja navedene rezolucije, otkrile namjere brojnih aktera, kako u Crnoj Gori, tako i šire.

S obzirom da se ovakve provokacije i neprijatnosti, kojima smo izloženi posljednjih mjeseci, nijesu dešavale ranije, pokazatelj su da aktuelna Vlada nema kapaciteta da očuva integritet legitimno izabranih predstavnka naroda, ali i države Crne Gore. Pozivamo međunarodnu zajednicu da omogući slobodan protok ljudi i kapitala, koji spadaju u kategoriju osnovnih ljudskih prava i sloboda i koji čine suštinu evropskih vrijednosti - zaključeno je u saopštenju Bošnjačke stranke.

Ne propustite