DODIK SAZNAO DA JE IZETBEGOVIĆ BIO U BANJALUCI: "Ja u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba na jedan sastanak"

Bosna i Hercegovina
DODIK SAZNAO DA JE IZETBEGOVIĆ BIO U BANJALUCI: "Ja u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba na jedan sastanak"
.Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je Republika Srpska slobodna i multietnička zemlja i da ne zna zašto Bakir Izetbegović ne bi boravio u njoj.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je Republika Srpska slobodna i multietnička zemlja i da ne zna zašto Bakir Izetbegović ne bi boravio u njoj.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu posjetu Banjaluci, Dodik je podsjetio da u Republici Srpskoj, prema popisu, živi oko 14 odsto Bošnjaka, koji žive normalne živote kao i svi drugi, piše Srpskainfo.

– Za razliku od Izetbegovića, ja na primjer u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba na jedan sastanak, koliko on može okupiti Bošnjaka u Republici Srpskoj, jer ih tamo nema, što opet govori o karakteru Federacije i njenog glavnog grada nakon ratnih zbivanja devedesetih godina – naglasio je Dodik.

Uostalom, rekao je Dodik, ne zna ni zašto bi se pridavala tolika pažnja Izetbegovićevom dolasku, nije prvi put u Banjaluci, a pretpostavljam ni posljednji.
 

Ne propustite