Uklonjene barikade na Kosovu, ranjeni muškarac u teškom stanju, ali van životne opasnosti

Aktuelno
Uklonjene barikade na Kosovu, ranjeni muškarac u teškom stanju, ali van životne opasnosti
Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na sjeveru Kosova, i dalje je na intenzivnoj njezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici - u teškom je stanju, ali van životne opasnosti

Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na sjeveru Kosova, i dalje je na intenzivnoj njezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici - u teškom je stanju, ali van životne opasnosti, prenosi N1.

Nakon jučerašnjih incidenata, u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice od jutros je mirno, a uklonjene su i barikade koje su bile postavljene na lokalnim putevima, prenosi N1.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da je akcija nije bila usmjerena protiv bilo koje nacionalnosti, već protiv kriminalaca koji su švercovali ilegalnu robu na teritoriji Kosova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jučer u Raški da će Beograd pokušati da sačuva mir, poručujući Srbima sa Kosova da zaštite svoj narod i da će biti uz njih ako krene nasilje.

Podsjetimo, do incidenata je došlo u Zvečanu i u Kosovskoj Mitrovici gdje je kosovska policija, kako je sapšteno, „sprovodila akciju protiv krijumčarenja robe“.

 

Ne propustite