Dragan Bursać komentirao akciju na Kosovu: "Čekaj, pa kako sad ovo?"

Aktuelno
Dragan Bursać komentirao akciju na Kosovu: "Čekaj, pa kako sad ovo?"
Tokom jučerašnjeg dana u regiji Prištine, Peći, Južne Mitrovice i sjevernog dijela Kosovske Mitrovice održana je policijska akcija.

Tokom jučerašnjeg dana u regiji Prištine, Peći, Južne Mitrovice i sjevernog dijela Kosovske Mitrovice održana je policijska akcija.

Prema navodima policije, u ovoj je akciji zaplijenjena krijumčarena roba vrijedna stotine hiljada eura.

Nakon akcije kosovske policije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, reagirao je i NATO.

Sjevernoatlantska alijansa u tom je dijelu operaciju borbe protiv krijumčarenja nazvala "akcijom provođenja zakona".

I premijer Kosova Albin Kurti je podvukao da je akcija Policije Kosova, zbog koje je u srijedu, 13. oktobra, protestovalo stanovništvo na sjeveru Kosova, usmjerena protiv krijumčarenja robe u Prištini, Peći, Sjevernoj i Južnoj Mitrovici.

Na protestima je povrijeđeno šest policajaca, 10 građana Sjeverne Mitrovice zatražilo je ljekarsku pomoć, a osam osoba je uhapšeno i sprovedeno u policijske stanice.

Dok su mediji iz Srbije, zajedno sa predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem, pokušavali na sve načine da okrenu priču i da ratnom retorikom prikažu da je riječ o napadu na Srbe na Kosovu, što je velika laž.

Situaciju u Sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice najbolje je objasnio poznati novinar i kolumnista Dragan Bursać.

On se oglasio na svom Facebook profilu i detaljno opisao šta se dešavalo.

"Čekaj, pa kako sad ovo, majku mu???

Današnju policijsku akciju na Kosovu odobrio Srbin, sudija je Srbin, a većinski sastav policije u Sjevernoj Mitrovici čine Srbi. Prilikom akcije uhapšeno je 6 Albanaca švercera, 1 Srbin švercer i 1 Bošnjak švercer.
Povrijeđeno je 6 policajaca, od kojih jedan Srbin. Sa druge strane, ranjen je jedan švercer Srbin, koji je branio svog kolegu švercera Albanca.

Pa na koga to sa sigurne distance onda “GRMI“ Vučić? Na jadne “ugrožene“ Srbe? A i vi Srbi, nikakav ste narod na terenu “dole“. Branite kolege Albance švercere, umjesto da idete dogodine do Prizrena! Ccccc!", pojasnio je Bursać.

Novi.ba/Radio Sarajevo

Ne propustite