JEDAN GUTLJAJ NA TAŠTE OPORAVLJA CIJELO TIJELO: Ovaj domaći sirup popravlja krvnu sliku, jača imunitet, čisti jetru (Recept)

Porodica i zdravlje
JEDAN GUTLJAJ NA TAŠTE OPORAVLJA CIJELO TIJELO: Ovaj domaći sirup popravlja krvnu sliku, jača imunitet, čisti jetru (Recept)
,

Ovaj sirup je veoma zdrav i namijenjen osobama koji imaju lošu krvnu sliku. Nakon nedelju dana ćete primijetiti prve promene, a za dva mjeseca če vam krvna slika biti odlična.

Pored popravljanja krvne slike, sirup od cvekle, znčajno jača imunitet u vrlo kratkom roku, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje ima.

Pored bjelnčevina, masti i ugljenih hidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, flor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i druge.

U velikim količinama sadrži i vitamine B1, B2, C , kao i vitamin B12 koji je izuzetno rijedak.

Antocijanin daje crvenu boju cvekli, a ujedno utiče i na obnavljanje krvi, a postoje i istraživanja koja kažu da deluje antikancerogeno. Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju.

Betanin reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol, čisti krvne sudove i podstiču rad jetre.

Za pripremu sirupa od cvekle biće vam potrebno:

- 1 kg cvekle,
- pola kilograma mrkve,
- 2 narandže,
- pola kilograma kiselih jabuka,
- 1 limun,
- 500 grama domaćeg meda.

Priprema:

Oljuštite cveklu, mrkvu i jabuke i isjecite na sitne komade i ubacite u sokovnik. Nakon toga dodajte i sok od narandže i limuna i med.

Sve dobro pomiješajte i prespite u staklenu flašu. Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan želudac, oko 1 dcl razblažen sa vodom.

Napomena: Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem.

Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: narodnilijek.com

Ne propustite