Oglasili se iz Facebooka nakon historijskog pada: Otkrili šta se desilo

Tech
Oglasili se iz Facebooka nakon historijskog pada: Otkrili šta se desilo
.

Facebook je okrivio "neispravnu promjenu konfiguracije" za gotovo šestosatnu blokadu koja je spriječila tri i pol milijarde njihovih korisnika u pristupu društvenim medijima i uslugama razmjene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger.

Tvrtka na blogu nije navela tko je izvršio promjenu konfiguracije i je li bila planirana. Nekoliko zaposlenika Facebooka koji su željeli ostati anonimni rekli su ranije Reutersu kako vjeruju da je do prekida došlo zbog interne pogreške u načinu na koji se usmjerava internetski promet.

Kvarovi internetskih komunikacijskih alata i drugih resursa koji ovise o istoj mreži pojačali su problem, rekli su zaposlenici. Sigurnosni stručnjaci nisu odbacili mogućnost nenamjerne pogreške, ali ni sabotaže.

Drugi udarac Facebooku u nekoliko dana
Ispadanje Facebooka iz globalne mreže bio je drugi udarac tom divu društvenih medija nekoliko dana nakon što je zviždač u nedjelju optužio tvrtku da učestalo daje prednost dobiti umjesto suzbijanja govora mržnje i dezinformacija.

Dionice Facebooka izgubile su na vrijednosti još nakon izvješća zviždača, a potom su nastavile padati. Dok je svijet hrlio konkurentskim aplikacijama poput Twittera i TikToka, dionice Facebooka pale su 4.9 posto, što je njihov najveći dnevni pad od studenog prošle godine, javlja Reuters.

"Žao mi je za svaku malu i veliku tvrtku, obitelj i pojedinca koji ovise o nama", napisao je na Facebooku glavni tehnološki direktor Mike Schroepfer, dodajući da "može proći neko vrijeme da dođu do 100 posto".

Ne propustite