Oglasila se Gradska uprava Banje Luke nakon spornog snimka Draška Stanivukovića: Snimak nije nastao za vrijeme trajanja mandata gradonačelnika Stanivukovića

Objavljeno:26.09.2021 - 21:36
A A A Times Arial

Kako navode, netačne su tvrdnje

Tim za komunikaciju Gradske uprave Banje Luke tvrdi da videosnimak “škole jahanja” koji se pojavio na internetu “nije nastao u prostorijama ove uprave niti za vrijeme trajanja mandata gradonačelnika Draška Stanivukovića”.

Kako navode, “netačne su tvrdnje da se snimak dešava u prostorijama Gradske uprave i za vrijeme radnog vremena”.

Podsjećamo, danas je u javnost dospio video na kojem se vidi kako Olga Babić “jaše” gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, koji joj objašnjava kako da nauči da “jaše konja”.

Stanivuković je objavio i video na Facebooku u kojem tvrdi da je snimak nastao prije tri godine te da je jasno zašto je baš danas objelodanjen.

– Potpuno je jasno. Zato što danas govorimo o najvećoj aferi koja potresa cijelu RS. Najvećoj aferi u posljednjih nekoliko godina i više od toga. Cilj je da se pažnja i fokus skrenu s te teme – kazao je Stanivuković aludirajući na aferu “Kiseonik”.

Najveći kriminal otkad postoji RS

Dodao je da “u ovom trenutku i dalje nema odgovora na jasne tvrdnje da firma koja više od četiri godine uvozi kiseonik za RS nije registrovana za to”.

– Nije ovlaštena za to i da kiseonik koji se danas nalazi u RS, jučer, prije tri mjeseca, pet mjeseci ili godinu, nikada nije prošao ni prvu seriju kvaliteta, a trebao je i drugu i treću i 303. i tako dalje. Što jasno govori da je to najveći kriminal, najveći zločin, mogu reći, otkad postoji RS i na to apolutno nemaju nikakav odgovor. Treba da se vratimo na fokus – rekao je, između ostalog, Stanivuković u video.