Javio se Milorad Dodik: "Pozivam građane Republike Srpske da..." (VIDEO)

Objavljeno:23.09.2021 - 23:05
A A A Times Arial

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas donosioce odluka u Republici Srpskoj da se "okupe i u Narodnoj skupštini ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma".

Komentarišući odluku Ustavni sud BiH koji je utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Republike Srpske, Dodik je poručio da je krajnje vrijeme da NSRS zasijeda i poništi sve neustavne odluke i da RS hoće da prihvati dejtonsku BiH.

- Hoćemo da kažemo da nas ne zanima nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se lažno predstavlja i koji bi donosio neke odluke. Vidim da danas on piše neko pismo, da on nešto traži, šta on ima sa platama, šta on ima s tim stvarima. Neka to rješava u svojoj zemlji, a ne kod nas - rekao je Dodik. 

On je pozvao građane RS da "shvate ozbiljnost situacije".
 
Dodik je poručio da briselske diplomate i sarajevska politika "ne mogu da prave zemlju, jer u takvoj BiH mi nećemo da budemo".

- Briselske diplomate se uvijek nešto žure. Uvijek guraju svoje. Uvijek je bilo da ono što je ranije naznačeno u Sarajevu, tako i bude na kraju, pa nam samo ispostave zahtjev. U takvoj BiH mi nećemo da budemo - rekao je on.

Novi.ba/SB