Vučić na primjeru sa pomorandžama objasnio “barbarske trikove Prištine”

Region
Vučić na primjeru sa pomorandžama objasnio “barbarske trikove Prištine”
.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, objasnio je danas zašto je odbio prijedlog rješenje zemalja Kvinte za situaciju na Kosovu. Poručio je kako je sit "politike svršenog čina".

screenshot-23

“Odbio sam to rešenje jer to nije kompromisno već je rešenje koje bi unižavalo Srbiju. To je rešenje kojim bi 70 posto onoga što su namjeravali da rade Albanci na administrativnoj liniji oni bi zaboravili na to, ali bi uveli 20/30 posto mjera. Dobio sam za odbijanje saglasnost Savjeta. Odbacio sam to jer sam sit politike svršenog čina i ne možete da razgovarate tako sa Srbijom”, rekao je Vučić.

Situaciju je ilustrovao sa kupovinom u prodavnici, kada postoji dogovor da se, navodi, pet kilograma pomorandži plati 1.000 dinara, a dogovor se ne poštuje.

“Vi platite, prodavac uzme te pare i ti onda tražiš pomorandže, a on kaže ne, to su posebne pomorandže, mora još. Vi kažete da je dogovor bio pet kilograma za hiljadu dinara i naravno izbije svađa i dođe policajac, a to su zemlje Kvinte. Oni kažu smiriti se, vi ste isti. Ti na tih 1.000 dinara dodaj još 300 i onda je to kompromisno rešenje. Na takve barbarske trikove Prištine više niko neće pristajati”, naveo je Vučić.

Izvor:N1

Ne propustite