Šarović: Čekamo Dodika, Izetbegovića i ostale da nađu izlaz iz situacije

Bosna i Hercegovina
Šarović: Čekamo Dodika, Izetbegovića i ostale da nađu izlaz iz situacije
.

Mirko Šarović, predsjendik SDS-a kazao je danas da će se stranke opozicije iz Republike Srpske držati zaključaka Narodne skupštine RS i neće učestvovati u radu Parlamenta BiH.

Šarović je kazao da stranke iz RS nisu imali nikakav zajednički sastanak, ni bilo kakve dogovore oko današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

“Pridržavamo se zaključaka NSRS. Želimo da kažemo da su na potezu predsjedavajući Savjeta ministara i predsjednik SNSD-a, kao najveća stranka iz pozicije, da ponudi odgovarajuća rješenja. Ne očekuje nse valjda od opozicije da nosi teret krize i nude rješenja”; kazao je i dodao:

“Čekamo Dodika, Izetbegovića i ostale da nađu izlaz iz ove situacije. Prošlo je dva mjeseca, a nisu povukli nijedan potez koji bi išao ka izlazu iz situacije. Želimo glasno da kažemo da je potrebno otvoriti dijalog, da je potrebno tražiti rješenje, a rješenje trbaju donijeti oni koji imaju najveću odgovonorst, a to je vlast u RS”, istakao je.

Šarović navodi da SNSD i njihovi partneri imaju sve poluge upravljanja.

“Čak su prije sedam dana javno rekli da im mi i ne trebamo. Nama kao opozciji stoji da se pridržavamo zaključaka NSRS-a, ali upirtemo prstom u vlast – vi ste dužni da nađete rješenje, uključujući i za 7 hiljada porodica koje rade u institucijama BiH i čekaju svoju platu”, kazao je.

Dodaje da kada dođe vrijeme, stranke opozicije iz RS će procjenjivati svoje naredne korake.

Izvor:N1

Ne propustite