PJEVALA JE NAJVEĆI HIT MARINE TUCAKOVIĆ, EVO KAKO IZGLEDA DANAS: Iznenadit ćete se kada vidite, IMA 60 GODINA (FOTO)

Show
PJEVALA JE NAJVEĆI HIT MARINE TUCAKOVIĆ, EVO KAKO IZGLEDA DANAS:  Iznenadit ćete se kada vidite, IMA 60 GODINA (FOTO)
.

Početkom 80-ih Zana Nimani (60) bila je najveća pop-zvijezda bivše Jugoslavije. Vjerojatno ne postoji osoba koja je tada odrastala, a da nije pjevušila hit "Dodirni mi kolena", koji je mnogo godina kasnije obradila i Severina. 

927029-qwe-ls
Pjesmu je napisala Marina Tucaković, kojoj je to bio prvi veliki hit, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorki muzičke scene Jugoslavije.

Marina je nakon toga napisala brojne hitove za najveće zvijezde bivše Jugoslavije. Preminula je juče u 68. godini nakon bitke s karcinomom.

Zana se javnosti predstavila 1980. godine kada je počela da pjeva u grupi koja je nosila njeno ime – Zana.


Pet godina poslije Zana je napustila grupu i krenula u solo karijeru, iz koje posebno valja izdvojiti duet "Jabuke i vino" sa Željkom Bebekom.

Nakon što je 1986. izdala album "Noćas pjevam samo tebi", Zana Nimani je prestala da se bavi muzikom. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila ćerku Teu.

Nekoliko mjeseci nakon toga napustila je Beograd u kojem je živjela i odselila se u Kanadu. Diploma Pravnog fakulteta omogućila joj je posao u struci koja se bavi menadžmentom, dok suprug Đorđe radi na železnici.

Izvor:Espreso

Ne propustite