U Sarajevu održana komemoracija glumici Sanji Burić

Crna hronika
U Sarajevu održana komemoracija glumici Sanji Burić
.

Na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu održana je komemoracija bh. glumici Sanji Burić, koja je preminula u 48. godini života.

Pored porodice i prijatelja komemoraciji su prisustvovale njene kolege glumici, ali i akademska zajednica koju je predvodio rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj. Burić će biti sahranjena se danas u 14:30 sati na groblju Vlakovo.

screenshot-44

Sanja Burić rođena 10. marta 1973. godine u Sarajevu, gdje je završila srednje i osnovno obrazovanje kao i Akademiju scenskih umjetnosti. Nakon završenog studija glume na ASU Univerziteta u Sarajevu, magistrirala je na prestižnoj Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu.

Bila je redovna profesorica na predmetu Pokret na ASU a od 2018 do 2020. godine i prorektorica za umjetnost na Univerzitetu u Sarajevu.

Ostvarila je brojne uloge u pozorišnim predstavama u BiH, regiji i Francuskoj, kao i niz uloga u tv serijalima i filmovima, među kojima su: "Crna hronika", "Grbavica", "Dobro uštimani mrtvaci", "Viza za budućnost", "Kod amidže Idriza", "Na putu", "Teško je biti fin", "Ljeto u zlatnoj dolini", "Pun mjesec".

Univerzitet u Sarajevu i članovi kolektiva Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu izražavaju iskreno saučešće porodici kolegice Burić.

Izvor:Klix

Ne propustite