Sofija Loren konačno otkrila šta joj je bilo na pameti u trenutku nastanka ove slike

Show
Sofija Loren konačno otkrila šta joj je bilo na pameti u trenutku nastanka ove slike
"Studio Paramount je organizovao zabavu u moju čast", prisjeća se Sofija Loren detalja ...

"Studio Paramount je organizovao zabavu u moju čast", prisjeća se Sofija Loren detalja zabave iz daleke 1957. godine. "Svi iz svijeta filma su bili tu, bilo je nevjerovatno", kazala je ona. Ovo je bila zabava sa puno filmskih i drugih zvijezda i ujedno zvanična dobrodošlica za italijansku ljepoticu, koja je u to vrijeme još uvijek bila relativno nova u Hollywoodu, no kako god, zvijezda te večeri je postala jedna druga glumica - Jayne Mansfield.

sophia1

"A onda je došla Jayne Mansfield, posljednja od svih. E meni je tad sve postalo iznenađujuće ... Prišla je direktno mom stolu. Znala je da svi gledaju. Sjela je. I sad, ona jedva da je ... Čuj, pogledaj sliku! Gdje su moje oči?"

sophie3

A oči su gledale u opasno dubok dekolte Jayne Mansfield koji jedva da je pokrivao njeno poprsje.

"A ja gledam u njene bradavice jer se bojim kako bi mogle da upadnu u moj tanjir. Na mom licu možete vidjeti strah! Tako sam uplašena da će u njenoj haljini da eksplodira - BOOM! - i da će se rasuti svuda po stolu."

sophia2

"Bilo je još slika, ali ovo je ta! Samo ona pokazuje kako je to izgledalo te večeri."

"Mnogo, mnogo puta su mi davali ovu sliku da na nju stavim svoj autogram. Ali nikada nisam, ne želim da imam ništa s time. A takođe i zbog respekta prema Jayne koja više nije sa nama."

sophia4

Jayne Mansfield je poginula 1967. godine u saobraćajnoj nesreći. Imala je 34 godine.

Ne propustite