ĐOKOVIĆ SINOĆ UPLAKAN NAPUSTIO KONFERENCIJU ZA MEDIJE: Evo šta je otkrio o svojoj porodici, "Želio bih više da budem sa djecom"

Sport
ĐOKOVIĆ SINOĆ UPLAKAN NAPUSTIO KONFERENCIJU ZA MEDIJE: Evo šta je otkrio o svojoj porodici, "Želio bih više da budem sa djecom"
Novak Đoković nije uspio da osvoji 21. grend slem titulu u karijeri, pošto ga je u finalu US opena savladao Danil Medvedev 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).

Novak Đoković nije uspio da osvoji 21. grend slem titulu u karijeri, pošto ga je u finalu US opena savladao Danil Medvedev 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).

Novak je čak i u toku meča sa Medvedevom zaplakao, da bi se po njegovom završetku obratio i publici u Njujorku. Na konferenciji za medije, Đoković je imao šta da kaže nakon što je doživio poraz poslije 27 uzastopnih grend slem pobeda.

"Osjećam tako mnogo različitih emocija. To što sam rekao na ceremoniji, stvarno to mislim. Deo mene je, naravno, tužan. Teško je progutati ovaj poraz imajući u vidu sve što je bilo u igri. Ipak, osetio sam nešto što nikada nisam ovdje u Njujorku. Publika je učinila da se osjećam veoma posebno", rekao je Đoković, koji je otkrio zašto je bio u suzama na terenu.

Novak je takođe otkrio i zbog čega nije uspjevao da parira Medvedevu u finalu.

"Izašao je veoma odlučno na teren. Mogli ste da osjetite da je bio na vrhuncu svojih sposobnosti u svakom udarcu. Imao je jasnu sliku šta da uradi taktički, izveo je to savršeno. S druge strane, ja sam bio ispod svog nivoa igre. Noge me nisu slušale, pokušavao sam, dao sve što sam mogao. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, servis gotovo da nisam imao. Ako igrate kao Medvedev, koji pogađa svoje tačke tako dobro, asove, ima mnogo lakih poena na prvi servis, osjećate stalan pritisak na svom servisu, Da budem iskren, bio sam ispod svega u igri. Jedan od onih loših dana, na nesreću", objasnio je Đoković.

Novak je svjestan i da su ga prethodni mečevi previše potrošili.

"Moglo bi se reći. Imao sam više sati na terenu od Danila. Ipak, ovo je bio veoma zahtjevan i emotivan period za mene, u poslednjih pet ili šest meseci. Grend slemovi, Olimpijske igre, igranje kod kuće u Beogradu. Sve se skupilo za menei akumuliralo emocije kroz koje sam prošao. Nažalost, nisam napravio taj završni korak. Ipak, kad se sve podvuče, moram da budem zadovoljan godinom."

"Tri slema i finale. Poslednjih godina sam bio veoma otvoren i jasan po pitanju ciljeva, da želim da igram najbolje na slemovima. Uspjevam u tome. Ostao sam kratak za još jednu titulu, ali moram da budem ponosan sa svim što smo tim i ja postigli. U tenisu se brzo učimo kako da okrenemo stvari. Uskoro će biti još izazova, mnogo toga dolazi. Naučio sam kako da prebrodim teške poraze u finalima slemova, one koje bole najviše. Pokušaću da izvučem određene pouke iz toga, da budem jači, da nastavim. I dalje volim ovaj sport i osjećam se dobro na terenu, Sve dok je tog motiva i plamena u meni, nastaviću", jasan je Đoković.

Na kraju, pitanje je bilo šta je osejtio na kraju meča.

"Olakšanje, bio sam srećan da je sve gotovo zbog svega što je prethodilo turniru i svega mentalnog, emotivnog sa čim sam morao da se nosim kroz takmičenje posljednjih nekoliko nedjelja, bilo je previše. Mnogo toga da se nosiš sa tim. Srećan sam da se trka završila. Istovremeno sam tužan, razočaran, ali i zahvalan publici na tom posebnom momentu koji su mi stvorili na terenu", zaključio je Đoković na konferenciji za medije na engleskom, da bi ga potom savladale emocije u razgovoru sa srpskim medijima.

Novak je počeo da govori o porodici.

"Naravno, život je potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u cjelini. Želio bih više da budem sa djecom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli dosta…", i u tom trenutku su Đokoviću krenule suze.

"Izvinjavam se. Uhhh...", završio je potreseni Đoković razgovor sa medijima.

(Mondo.rs)

Ne propustite