TRIK DA VAŠ DOM IZGLEDA LUKSUZNO: Ovo je prvo što gosti vide kad vam uđu u kuću! (FOTO)

Sve za dom
TRIK DA VAŠ DOM IZGLEDA LUKSUZNO: Ovo je prvo što gosti vide kad vam uđu u kuću! (FOTO)
Postoje dani kada jedva čekamo da se vratimo u svoju kuću i da se raskomotimo, da odložimo svoje stvari na vješalice ili komodu, da osjetimo prijatnu atmosferu doma. I vaši gosti stiču prvi utisak na osnovu hodnika. 

Postoje dani kada jedva čekamo da se vratimo u svoju kuću i da se raskomotimo, da odložimo svoje stvari na vješalice ili komodu, da osjetimo prijatnu atmosferu doma. I vaši gosti stiču prvi utisak na osnovu hodnika. 

Osvhetljenje je bitna stavka prilikom uređenja svakog prostora. Hodnici često nemaju izvor prirodne svjetlosti, ali možete to efikasno nadoknaditi dobro raspoređenom rasvjetom. Ugradne svhetiljke ili male nadgradne plafonske postavljene linijski su najbolje opcije za uske hodnike, jer ne zauzimaju mnogo prostora. Ako je prostor mali, dobro bi bilo da odaberete LED sijalice u nijansi dnevne bijele ili toplo bijele svjetlosti. Ako je hodnik veći, dobro odabranim lusterom možete podići cjelokupan vizuelni utisak.

34378547-248296105934535-8989952886578348032-n

Ako imate prozore u hodniku, koristite lagane zavjese ili rolo zavese kako biste postigli efekat modernog stila i izbjegli prenatrpanost.

Kod odabira boja vodite računa da ćete svjetlijim nijansama vizuelno proširiti male hodnike. Svako pravilo možete malo i da zaobiđete, pa tako iskažite svoju kreativnost. Određeni dio hodnika možete okrečiti u tamniju nijansu, kao kontrast, a ukoliko koristite baš tamne nijanse hodnik će djelovati luksuznije. Jarke boje mogu djelovati optimistično i razigrano. Vodite računa da uskladite boje sa namještajem.

1

Tapetama možete svoj hodnik učiniti lhepšim, a ako imaju neki upečatljiv print to može biti osnov dalje dekoracije. Perive tapete će biti praktične za održavanje.

Pored zidova, ne smijemo zanemariti ni podove. Pločice sa teksturom drveta, koje su postale pravi hit, dobar su izbor jer se lakše održavaju, a to je veoma bitno za hodnike. Pločice velikih dimenzija sa uzorkom karara mermera odlične su za elegantne enterijere, ali tbog svoje svijetle nijanse i bezvremenske šare dobro se uklapaju i u moderne.

42672625-425708827834032-1376037288863841004-n

Ako u hodniku želite laminat ili parket, povežite nijansu sa ostatkom nameštaja. Visokim lajsnama postići ćete chic efekat. Dodatno možete prekriti pod uskim tepisima ili krparama, koje se lako održavaju, a utopliće prostor.

Nameštaj u hodniku mora biti praktičan, ali istovremeno on može biti i lijep. Uskladite boje i stil nameštaja sa ostalim nijansama i šarama u hodniku. Skladom elemenata postižete opuštajući ambijent.

2

Efektna stalak vješalica daće prostoru dinamičnost. Zidne vejšalice mogu biti dobro rešenje u uskim hodnicima, ali imajte na umu da prenatrpane mogu dovesto do toga da cijeli hodnik izgleda haotično i neuredno. U tom slučaju razmislite o tanjim plakarima u sklopu kojih imate i duo za vješanje jakni i kaputa. Plakari sa kliznim vratima u bijeloj boji mogu djelovati neprimjetno.

3

Ako prostor dozvoljava, komoda i klupica savršeno će upotpuniti hodnik.  Komoda je praktična za odlaganje sitnica ali i kapa, šalova torbi... Komoda ujedno može da bude i cipelarnik, da konačno pospremite sve svoje cipele. Kad svaka stvar ima svoje mjesto lakše će vam biti da hodnik uvijek bude čist i uredan.

43816513-242508189758900-1584212438620873693-n

Dodate li i neku klupicu ili tabure zaokružićete stilsku priču. Udoban okrugli tabure tapaciran u neku meku tkaninu savršen je kontrast plakaru jednostavnih linija, a poslužiće vam svaki put kada se obuvate ili želite da odložite nešto.

Ako je vaš hodnik manjih dimenzija i niste sigurni oko uklapanja plakara, čiviluka i cipelarnika, razmislite o nameštaju izrađenom po mjeri. To je najbolji način da efikasno iskoristite prostor i date mu notu posebnosti.

4

Hodnik na kraju možete dodatno ukrasiti stalkom za kišobrane, visokom vazom napunjenom cvijećem, bijelim kamenjem ili grančicama saliksa koji je posebno efektan u jesenjem i zimskom periodu. Ako volite umjetničke slike i fotografije možete na jedan zid postaviti svoju malu galeriju. Iznad fotografija postavite spot rasvjetu koja će ih dodatno istaći. 

5

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite