SITNE DLAČICE NESTAJU SA LICA, VIŠE NIKADA NEĆE NARASTI: Skoro svaka žena ima ovaj problem, RECEPT KOJI IH STVARNO UKLANJA

Porodica i zdravlje
SITNE DLAČICE NESTAJU SA LICA, VIŠE NIKADA NEĆE NARASTI: Skoro svaka žena ima ovaj problem, RECEPT KOJI IH STVARNO UKLANJA
,

Ova metoda bi vam mogla pomoći...

Žene na Bliskom istoku vijekovima koriste ovu smjesu za uklanjanje dlačica iznad gornje usne, a veće neko vrijeme je popularna i u Americi. 

Njen sastav je potpuno prirodan, a pored toga što uklanja dlačice djeluje i umurijuće. 

Ako vam se smučio vosak ili trake za depilaciju, ili pak neki hemijski preparati, vrijeme je da probate ovu metodu uklanjanja dlačica uz pomoć maske sa medom, zobenom kašom i limunom.

brkovi

Prednost ove smjese je i što se brzo priprema, a lice vas neće peći jer ne sadrži nijednu hemikaliju. Potpuno prirodno i bezbolno, a najbolje od svega je što je zaista djelotvorna.

Potrebni sastojci za ovu smjesu su:

    2 kašike meda
    1 kašika zobene kaše
    2 kašike soka od limuna

maska

Postupak pripreme: 

Sve navedene sastojke dobro pomiješajte da dobijete ujednačenu masu i utrljajte na mjesta na licu odakle želite ukloniti dlačice. Utrljajte nježno praveći kružne pokrete. Smjesu zatim ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga je isperite toplom vodom.

Zatim nanesite hidratantnu kremu kako bi koža ostala njegovana. Postupak ponavljajte 2 do 3 puta sedmično za optimalne rezultate. U roku od mjesec dana dlačice će u potpunosti nestati.

Ne propustite