PAPRIKE NA TRI NAČINA: Stari domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!

Kuharica
PAPRIKE NA TRI NAČINA: Stari domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!
Paprike su najpopularnije povrće za zimnicu i nije na odmet naučiti novi recept.

Paprike su najpopularnije povrće za zimnicu i nije na odmet naučiti novi recept. Predstavljamo vam tri recepta kojima ćete obogatiti ovogodišnju zimnicu.

paprike-punjene-kupusom-zimnica-bez-konzervansa

Recept za peglane paprike
Sastojci: 
3 kg crvenih paprika
50 g soli
100 g šećera
3 dl sirćeta 
1.5 dl ulja
1 velika glavica belog luka
veza peršuna
pola veze celera
1 kesica konzervansa

Priprema:
Paprike operite, obrišite i izvadite im sjemenke sa peteljkom. Poredajte ih u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni. Okrećite kako bi se zapekle sa svih strana.

U posudi pomiješajte so, šećer, konzervans, sirće i ulje. Izblendirajte luk, peršun i celer, dodajte u tečnost i sve dobro izmiješajte da se so i šećer otope.

U svaku papriku sipajte po dvije kašike marinade i slažite ih u šerpu. Preostalu tečnost prelijte preko posljednjeg sloja paprika.

Poklopite tanjirom, pa pritisnite nečim teškim i ostavite da prenoći.

Sutradan paprike redajte u jednu veću teglu, stavite odozgo plastičnu rešetkicu, nalijte tečnost koja je ostala u šerpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem.

Barena paprika u ulju

Sastojci: 
3 kg crvenih paprika
1 l vode
1/2 l vinskog sirćeta
1 dl ulja
250 g šećera
20 g soli
kesica bibera u zrnu
veza lista celera
1 kesica konzervansa

Priprema:
Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke.

Svaku papriku barite oko 3-4 minuta. Ostavite ih da se kratko prohlade, pa redajte u tople, sterilisane tegle.

U mješavinu u kojoj ste barili paprike dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće. Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle.

Recept za pržene paprike

Sastojci: 
3 kg crvenih paprika
1.2 l sirćeta
so
ulje za prženje
1 kesica konzervansa
Priprema:
Paprike operite, očistite sjemenke osušite ih.

U tiganju sa širim dnom, nalijte ulje i pržite paprike sa svih strana.

Paprike odmah redajte u sterilisanu i zagrejanu teglu, solite ih i prskajte konzervansom.

Kada teglu napunite, paprike nalijte prokuvanim i prohlađenim sirćetom. Pokrijte tanjirićem i ostavite da prenoći. Sutradan stavite plastične rešetkice, dolijte sirće ako je potrebno i zatvorite tegle.
 

Ne propustite