OVO JE RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SIRNICU IKADA: Tajna je u zaljevi koju koriste bosanke, evo kako se pravi - PITA ĆE BITI PREUKUSNA (RECEPT)

Objavljeno:23.08.2021 - 22:33
A A A Times Arial

Kada odete u buregdžinice ili neki restoran i pojedete burek ili neku drugu pitu, to je uvijek (ili skoro uvijek) veoma sočno i baš ukusno. 

Kada vi napravite pitu i ona bude lijepa i ukusna, ali ipak nikako nisu ni nalik na one koje pojedete u dobroj buregdžinici.

Odgovor ukusne sirnice se ustvari krije u zaljevu koji se koristi u buregdžinicama. A mi vam donosimo šta vam je potrebno za pripremu zaljeva za pite.

Potrebno je: 

  -  2 šolje mlijeka
 -   1 šolja ulja
  -  7 kašika brašna
  -  suhi kvasac
 -   si ili šećer, sve u zavisnosti od vrste pite koju želite da pravite

5c063d77-9b40-444a-af62-35950a0a0a67-pita2-previeworg

Priprema: 

Sve  nabrojane sastojke trebate dobro da izmiješate i to tako da ne bude nijedna grudvica u toj smjesi i ostavite sa strane.

Kasnije kada pravite vašu pitu, svaku koru posebno, odnosno jufku trebate da premažete sa ovom smjesom koju ste prethodno napravili, a onda je filujte se potrebnim filom (sir, meso, zelje...). 

hqdefault

Kada ste završili savijanje vaše pite i potom je složili u tepsiju, onda sačuvajte ostatak ovog preliva koji ste koristili kako biste pitu zalili nakon pečenja.

Veoma je bitno i da se pita ostavi prije pečenja da odstoji malo. A nakon pečenja je zalijte sa ostatkom vašeg zaljeva.

Probajte i uvjerite se kako su pite ukusnije i sočnije.