DJECA SU ODUŠEVLJENA OVOM IGRAČKOM, A SADA SE OGLASILA VASPITAČICA: Evo šta trebate znati o popularnoj igrački POP IT fidget

Kiosk
DJECA SU ODUŠEVLJENA OVOM IGRAČKOM, A SADA SE OGLASILA VASPITAČICA: Evo šta trebate znati o popularnoj igrački POP IT fidget
Sigurni smo da su svi roditelji čuli za popularnu igračku 

Sigurni smo da su svi roditelji čuli za popularnu igračku 

Djeca je obožavaju, a čujte šta o tome kaže vaspitačica i fizioterapeut Biljana Ristić.

"Kada sam prvi put vidjela tu igračkicu, ja sam pomislila da je totalna glupost i da to apsolutno ne može djetetu da bude korisno", rekla je Biljana u emisiji 150 minuta.

"Kada sam malo dublje to istražila i kada sam vidjela koje sve mogućnosti tu postoje i šta tu može da se vježba, shvatila sam da jeste korisno", dodala je i objasnila na koje sve načine ova igračka može biti vrlo kreativna i korisna za mališane.

"Djeca mogu da se takmiče, na primjer, koje dijete će prvo da ispucka sve žute boje, sve zelene boje", predložila je.

Ona predlaže i varijantu da djetetu ponudite drvene ili pom-pom loptice, šta god roditelj ima kod kuće. Dijete uzima pincetom loptice i ređa boju na boju. U isto vrijeme se uče boje, ali i fina motorika.

Možemo da damo djetetu nalog da koriste samo mali prst i palac i slično.

Možemo, takođe, sipati vodu u epruvetice i obojiti raznim bojama. Tada im možem odati nalog da sipaju boju na boju", predlaže Biljana.

"Možemo da sakrijemo kliker ispod nekog polja, pa pustimo dijete da klikće, sve dok ne pogodi gdje se kliker nalazi. Tako se djeca međusobno takmiče."

Ona je predložila još jednu interesantnu igricu sa djecom. Možemo, recimo, i da bacamo kockicu, pa ako dijete dobije broj dva i ljubičasto, treba da klikne dva ljubičasta polja.

Ideja je mnogo i igračka zapravo može biti vrlo korisna za mališane.

"Čak su i logopedi i defektolozi rekli da je koriste u radu", dodala je Biljana.

(Yumama.mondo.rs)

Ne propustite