ZBOG 5 STVARI KUĆA DJELUJE PRLJAVA I ZAPUŠTENA: Obratite pažnju, OVO IZGLEDA SIROMAŠNO I RUŽNO

Praktična žena
ZBOG 5 STVARI KUĆA DJELUJE PRLJAVA I ZAPUŠTENA: Obratite pažnju, OVO IZGLEDA SIROMAŠNO I RUŽNO
Nije dovoljno samo kupiti zavjesu i zakačiti je za pet minuta. Evo najčešćih grešaka koje činimo kada su u pitanju zavjese, a zbog kojih nam kuća djeluje zapušteno!

Ako je ne ispeglate ili ne zakačite lepo, dom će izgledati neuredno i zarozano

Nije dovoljno samo kupiti zavesu i zakačiti je za pet minuta. Evo najčešćih grešaka koje činimo kada su u pitanju zavese, a zbog kojih nam kuća djeluje zapušteno!

Prije kupovine niste precizno izmjerili dimenzije prozora

Prva stvar koju treba da uradite pre nego što kupite zavese jeste da izmjerite prozore i razmislite kakve zavese želite i koje dužine one treba da budu, pa tek onda da se zaputite u prodavnicu. Na taj način znaćete šta da tražite i manja je vjerovatnoća da ćete pogriješiti.

Zakačili ste zavjese previše nisko

Ukoliko imate mali stan ili garsonjeru i kačite zavese nisko, vaš prostor izgledaće još manje. Zavesu zakačite što bliže plafonu kako bi prostor dobio na veličini. U sobi prosečnih dimenzija, idealno je da zavjesa ne bude niže od 5 cm od tavanice ili donje ivice plafonske lajsne (ako je imate).

Kupili ste prekratke zavese

Duge zavjese do poda daće vašem domu dašak luksuza, ali i vizuelno izdužiti prostoriju. Ukoliko želite da kupite draperije, dizajneri savjetuju da budu dužine do poda jer ćete ih lako porubiti ako za to bude potrebe.

dom2
Foto:Shutterstock

Izbjegavate peglu

Izgužvane zavjese deluju neuredno, a samim tim i vaš dom delovaće tako. Prije nego što ih zakačite, uzmite peglu u ruke i lijepo ispeglajte zavjesu.

Niste dobro izabrali garnišnu

Kada birate zavjese i draperije, morate misliti i na garnišnu. Ukoliko su draperije baš teške, potrebno je da izaberete masivnije i jače koje će izdržati teret. Mislite i na stil, u skladu sam vašim enterijerom i izabranom zavesom kupite lijepu garnišnu tako da vaš prozor izgleda elegantno i lijepo.

Novi.ba/Stil.Kurir.rs

Ne propustite