Glumica je 2015. godine doživjela TRAGEDIJU U KUĆI zbog koje je postala ALERGIČNA NA ŽIVOT: Godine je provela ZATVORENA U SOBI, a evo kako danas izgleda

Kiosk
Glumica je 2015. godine doživjela TRAGEDIJU U KUĆI zbog koje je postala ALERGIČNA NA ŽIVOT: Godine je provela ZATVORENA U SOBI, a evo kako danas izgleda
.

Popularna glumica i pjevačica doživjela je 2015. godine tragediju koja joj je iz korijena promijenila život.

Počelo je iznenada - Pilar Olave, muzičarka i glumica iz Kalifornije, a poreklom iz Čilea, odjednom je postala dezorijentisana, zbunjena, stezalo ju je u grudima i imala je ozbiljne bolove u stomaku. O njenoj borbi snimljen je i dokumentarac, ali Pilar kaže da pojedine činjenice u njemu nisu tačne.

Vremenom, alergije su počele da se nižu. Mjesecima i godinama kasnije otkrivala je da je alergična na hranu, ljude, vodu, odjeću, tehnologiju, elektromagnetno polje koje proizvodi njen mobilni telefon i na još gomilu stvari. Između ostalog, i na svog muža.

Ljekari kojima se obraćala za pomoć ostajali su u potpunom šoku. Nisu umeli da joj pomognu jer se ni sa čim sličnim nisu susretali u karijeri, a njeno stanje pogoršavalo se, čini se, iz dana u dan - došlo je do toga da je čak i mikrobakterije koje joj dotaknu kožu ili čak i mirisi vode u moguće fatalni anafilaktički šok.

n1pk9kpturbxy8wnjq0mtezmtq2zjzmyzhlmgrmnwnjywm4mza2mtdlos5wbmerkwlnap4agaewbq

Onda su 2014. godine otkrili da je curenje gasa u njenoj kući navelo njen imuni sistem da počne da radi protiv njenog tijela, i to sve zbog manjka kiseonika. Do tog saznanja došli su slučajno, kada se njen muž, potpuno zdrav, odjednom srušio u kući. U to vreme ona je odavno počela da razvija svoje alergije i postalo je jasno da gas pomalo curi već godinama.

- Nismo imali pojma o tome jer je količina gasa koji je curio bila minimalna i sve je bilo pomešano sa ostalim kućnim mirisima -kaže Pilar. Sada, kada su joj oštećeni nervni sistem i cijelo tijelo, bori se za život iz dana u dan.

- Prvi simptomi sa kojima sam se susrela bili su stalna izmaglica u glavi, konfuzija, činjenica da samo počnem rečenicu i ne dovršim je jer zaboravim. Nisam imala pojma gdje se nalazim - priča nesrećna mlada žena.

Uskoro je, kaže, postala osjetljiva na mirise i hemikalije. Dovoljno je bilo da prsne malo laka za kosu i da odmah padne u nesvijest.

Vremenom, nije više mogla da ustane iz kreveta. Ne može da udahne vazduh punim plućima i, kako kaže, po cijeli dan bori se za dah.

- Prozori uvijek moraju da budu širom otvoreni kako bi mi bilo makar malo lakše. Ekstremiteti su mi stalno umrtvljeni, muti mi se ispred očiju toliko da nekad mislim da ću oslijepiti. Najgore mi je bilo kada sam postala alergična na hranu - čak i obična pileća supa bi me bacila u nesvijest - priča mlada žena. A najgore od svega je to što, kada bi došla u Hitnu pomoć, niko nije znao da je liječi.

- Lista se vremenom sve više širila i danas sam praktično alergična na život - kaže ona. Stanje je toliko ozbiljno da čak i miris parfema može da je ubije.

- Ne smijem da bilo koga dodirnem niti poljubim i život mi je potpuna agonija - kaže glumica.

Od kada joj je dijagnostikovana alergija na život, prošla je oko 200 specijalističkih tretmana i polako joj se stanje popravlja. Uvela je par namirnica u ishranu i može da se na par minuta vidi sa ljudima.

Kako kaže, najviše joj je pomogla hiperbarična komora i otkad ide na tretmane tamo, može i da stane na noge. Ipak, do potpunog oporavka nije došlo. Glumica se povremeno oglašava na Fejsbuku, gdje vrlo rijetko dijeli fotografije iz svoje svakodnevice.

Fanovima je nedavno poručila da se bolje osjeća.

- Ima mnogo uspona i padova, prošla sam mnogo prepreka i izazova. Nisam nikada ni mislila da bi život mogao ovako da mi izgleda, ali uvijek sam imala povjerenja u boga, imam ga i sad, uvjerena sam da iza svega postoji neki viši cilj i smisao zbog čega se smijem i kroz najveće oluje. Svakog jutra se zahvalim za novu priliku i novi dan - poručila je.

(Žena Blic)

Ne propustite