Jako nevrijeme pogodilo glavni grad Srbije: Meterolog objavio prognozu za sutra

Region
Jako nevrijeme pogodilo glavni grad Srbije: Meterolog objavio prognozu za sutra
-

Jako nevrijeme zahvatilo je danas popodne, negde oko 18 sati, okolinu Beograda, a oblaci se iz Šumadije pomjeraju ka centru prijestonice. Iako je prvobitno najavljeno da će do kraja dana biti oblačno i sparno, ipak je pala i kiša.

Osvježenje je stiglo, ali nas sutra, prema riječima prognostičara čeka još jedan pakleni dan sa temperaturom do 41 stepen na jugu Srbije.

Nakon toga, prema najavama meteorologa Đorđa Đurića, očekuje pad temperature za 10 stepeni.

"U nedelju nas očekuju temperature od 36 na sjeveru Srbije do 41 stepen na jugoistoku Srbije. Ove visoke temperature posljedica advekcije vrele vazdušne mase sa jugozapada, tj. sa sjevera Afrike Kada su padavine u pitanju, hladni front neće biti toliko izražen u vidu padavina, jer se u nedelju poslije podne i pred kraj dana tek ponegdje na sjeveru Srbije i u Beogradu očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito i uglavnom na području Vojvodine", poručio je Đurić.

"Kada je ostatak sljedeće sedmice u pitanju, sjeverna polovina Srbije imaće prijatnije temperature u odnosu na ostatak Srbije i one će biti uglavnom koji stepen iznad 30 stepeni, dok će na jugu i istoku Srbije temperature uglavnom ostati iznad 35 stepeni", zaključio je Đurić.

(pink.rs)

Ne propustite