Dodik: RS je posvećena miru, a Bakir bi mir žrtvovao za osvetu

Aktuelno
Dodik: RS je posvećena miru, a Bakir bi mir žrtvovao za osvetu
.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da Bakir Izetbegović ne propušta priliku da uznemiri narode u BiH, a posebno to čini na obilježavanjima ratnih godišnjica, poput današnje u Gacku.

"Kada s takve manifestacije čujete da će Bošnjaci da se osvete, onda nama u Republici Srpskoj ne pada ništa drugo na pamet nego da bi i Bakir, kao i otac mu, opet žrtvovao mir. Onaj je žrtvovao mir za BiH, a ovaj bi ga žrtvovao za osvetu", istakao je Dodik upitan da prokomentariše današnje Izetbegovićeve prijetnje upućene Srbima.

Predsjednik SNSD-a je rekao da je "indikativno da svi pozivi bošnjačkih i političkih i vjerskih autoriteta za mirom i praštanjem nekako završe s osvetom, tako da nikada nismo načisto da li su željni mira ili osvete".

"Svojatanje NATO saveza, SAD i EU od strane Izetbegovića govori nam i na čije savezništvo on računa i čijim oružjem nas zastrašuje. Republika Srpska je posvećena miru, razvoju i unapređenju životnog standarda. Mi ne razmišljamo o osveti, niti bi da zveckamo oružjem, ni svojim ni tuđim", poručio je Dodik. 

Na današnjem komemorativnom skupu pripadnicima Armije RBiH u gatačkoj Mjesnoj zajednici Kula, prisustvovao je i lider SDA Bakir Izetbegović, a sa koga su upućene prijetnje Srbima.

Izetbegović je na ovom skupu poručio da će "Šargan" "ako ga neko dira žestoko odgovoriti".

"Ovih dana počinje neko drugo poluvrijeme. Neće ono biti vojno. Učinićemo sve da ono bude političko i da polako nadjačamo i da se na svoj način osvetimo", rekao je Izetbegović. 

Ne propustite