Ćamil Duraković objavio uvredljive poruke koje su mu upućene

Bosna i Hercegovina
Ćamil Duraković objavio uvredljive poruke koje su mu upućene
.

Nakon poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na smjenu Ćamila Durakovića, predsjednika Skupštine Općine Srebrenica, uslijedile su brojne reakcije javnosti i komentari na društvenim mrežama. 

Podsjećamo, prvu krivičnu prijavu za negiranje genocida podio je Ćamil Duraković protiv novinara RTRS-a, Branimira Đuričića, a ovaj potez naljutio je Dodika.

screenshot-26

Potom se Duraković našao na meti gnusnih uvreda koje su upućene nakon Dodikove inicijative.

"Nož, žica, Srebrenica, Treba ga smjeniti, što ga nisu bili 1995. kao ostale. Previše se digao, vratiti ga na zemlju", neki su od komentara upućenih predsjedniku Skupštine u Srebrenici.

screenshot-25screenshot-25

Duraković je kratko komentirao ove uvrede: "Samo da se zna da nas je retorika Milorada Dodika, Stevandića i Vukanovića dovela do ovakvih komentara". 

Podsjećamo za portal Radiosarajevo.ba Ćamil Duraković je jučer komentirao najavu Dodika o njegovoj smjeni. 

""Nas šest koji smo iz Srebrenice podnijeli krivične prijave, mi nismo produkt političke volje Milorada Dodika, ni političkih stranka, već legitimne volje Bošnjaka koji su doživjeli genocid u Srebrenici. Kao produkt zakona Ćamil Duraković je na mjestu predsjednika skupštine općine Srebrenica, a ne kao produkt političke volje srpskih stranaka" , ističe Duraković za portal Radiosarajevo.ba i naglašava kako se neće povuć.

Ne propustite