Vaterpolisti Hrvatske pobijedili Srbiju i izborili četvrtfinale u Tokiju

Sport
Vaterpolisti Hrvatske pobijedili Srbiju i izborili četvrtfinale u Tokiju
Vaterpolisti Hrvatske pobijedili Srbiju i izborili četvrtfinale u Tokiju.

Vaterpolisti Hrvatske pobijedili su u četvrtom kolu olimpijskog turnira u Tokiju selekciju Srbije rezultatom 14:12 te su ovim trijumfom ujedno osigurali plasman u četvrtfinale.

Hrvatski vaterpolisti su sjajno otvorili meč i već nakon pet minute igre imali su prednost 5:1. Ipak, do kraja prve četvrtine Srbije je golovima Pijetlovića i Filipovića uspjela smanjiti na 5:3.

screenshot-19

U drugoj četvrtini se igralo znatno opreznije pa su viđena samo dva gola. Filipović je smanjio na 5:4, a onda je Obradović vratio na +2 za Hrvatsku na poluvremenu.

Igralo se potom dosta ujednačeno do kraja meča. Hrvatska nije mogla napraviti značajniju prednost, dok Srbija nije uspjela ugroziti vodstvo Hrvatske pa je na kraju ostalo dva gola prednosti za Hrvate.

Vaterpolisti Hrvatske su sada drugoplasirani u grupi B olimpijskog turnira s tri pobjede i porazom iza vodeće Španije koja ima sve četiri pobjede. Srbija je na trećoj poziciji s dvije pobjede i dva poraza te joj je potrebna pobjeda u zadnjem kolu za siguran plasman u nokaut fazu.

Hrvatska će u petom kolu grupne faze igrati u ponedjeljak protiv Španije, dok će Srbija odmjeriti snage s Crnom Gorom.

Izvor:Klix

Ne propustite