Nesreća u Njemačkoj: Šestero životno ugroženih, putnici imali od 21 do 46 godina

Svijet
Nesreća u Njemačkoj: Šestero životno ugroženih, putnici imali od 21 do 46 godina
-

U autobusu iz Srbije koji se prevrnuo na njemačkom autoputu A13, između Staakowa i Freiwaldea, u pravcu Berlina povrijeđeno je 19 osoba dobi od 21 do 46 godine. Među njima su i dva vozača koja su teže povrijeđena.

Objavljeno je kako je riječ o autobusu njemačke turističke kompanije koji je putovao iz Srbije.

Kako piše Bild, dvojica Nijemaca su također teško povrijeđena. Identitet treće životno ugrožene osobe još nije poznat i ona je odmah helikopterom prebačena u bolnicu.

Portparol Južne policijske uprave Ralph Meier kazao je kako je u bolnice u Cottbusu i Berlinu prebačeno još šest teško povrijeđenih osoba, a da je također šestero životno ugroženo. Ostalima je pomoć pružena u šatorima koji su postavljeni na mjestu nesreće.

Šest helikoptera i 67 vozila spasilačkih službi učestvovalo je u izvlačenju i pomaganju povrijeđenima. Autoput je bio potpuno zatvoren u oba pravca.

Autobus je bio na putu iz Beograda preko Berlina za Stockholm, pa je bilo mnogo međunarodnih putnika. U autobusu su bila dva Izraelca, jedan Šveđanin, šest Nijemaca i sedam Srba kao i njemačko-turski putnici.

RBB24 je objavio kako je riječ o autobusu njemačke turističke kompanije “Rhein Main Express” koji je putovao iz Beograda.

Nesreća se dogodila kada je autobus hito skrenuti s autputa na parking, ali je udario u ogradu i prevrnuo se. Zbog čega je do toga došlo, još nije poznato.

Saobraćaj na ovom dijelu autoputa je pušten, a policija vrši rekonstrukciju i uviđaj nakon čega će biit poznato više informacija.

Izvor: N1

Ne propustite