LIDER PDP-A

Borenović: Dodik me zvao, požalio mi se da ga bole zubi

Objavljeno:30.07.2021 - 10:15
A A A Times Arial

Komentirajući ideju, koju je nedavno predložio član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, o foriranju vlade nacionalnog jedinstva koju bi on vodio,a u njoj bi bili svi lideri stranaka, Borenović je je rekao da PDP nastavlja djelovanje u RS kao opoziciona stranka, koja će žestoko djelovati na sve anomalije u društvu, korupciju, trošenju javnog novca i svega onoga što šteti RS.

- Za sve koji nude neku perfidnu priču… Razmišljam, možda je najbolje rješenje za RS da se napravi koncentraciona vlada u kojoj ne bi bilo SNSD-a. Vlada u kojoj bi SNSD bio opozicija - kazao je Borenović za BN.

Zajednički odgovor

Osvrćući se na nedavni sastanak lidera političkih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Borenović je rekao da je bio na tom sastanku kako bi se dao zajednički i jasan odgovor na nametanje Inckovog zakona, a ne da bi se pravile neke nove političke kombinatorike.

On je naglasio da neće biti prelazne vlade niti novog sastanka sa Dodikom.

- PDP ostaje pri svom ranijem stavu da se pitanje nametnutog Inckovog zakona mora razriješiti. Kao što se razriješilo pitanje NATO puta, akciza, donošenja budžeta, tako se mora naći rješenje i za ovo pitanje - poručio je Borenović.

Potvrdio je da je obavio telefonski razgovor sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji ga je pozvao.

- Razgovarali smo o nekoliko aktuelnih tema - navodi Borenović i dodaje da mu se požalio da ima problema sa zubima i da mu je poželio  brz oporavak.

Neće biti ručka

- Zahvalio mi se za dolazak na sastanak i čvrst stav, a ja sam mu ponovio da to nema veze sa njim i njegovom strankom već sa lošom Inckovom odlukom koja je na štetu Republike Srpske i srpskog naroda - kazao je Borenović.

On dalje navodi da mu je Dodik ponovio pitanje oko prelazne vlade, ali je, kako kaže, to izignorisao.

- Pozvao me i na ručak nakon sutrašnje Skupštine za šta ne vidim smisao - kazao je Borenović.

Na kraju Borenović poručuje - Neće biti te neke nove vlade, niti će biti tog ručka!

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!