TUGA NA KOSOVU: Sahranjena majka petero djece, "Otišla je naša najveća snaga..."

Region
TUGA NA KOSOVU: Sahranjena majka petero djece, "Otišla je naša najveća snaga..."
Strašno nešto. Još ne možemo doći k sebi. Još ne možemo vjerovati što nas je snašlo. Strašno.

Strašno nešto. Još ne možemo doći k sebi. Još ne možemo vjerovati što nas je snašlo. Strašno.

Kroz suze su govorili mještani Vitomirice, sela pokraj grada Peći na zapadu Kosova, koji su danas oko 14 sati pokopali Alindu Kikaj Idrizaj (37), majku petero djece, koja je poginula u autobusnoj nesreći u nedjelju kraj Slavonskog Broda.

Kako su  rekli mještani, obitelj je bila šokirana te su govorili da im je otišla najveća snaga. Uz nju, u nesreći je poginulo i devet drugih Kosovara, a među njima je i drugi vozač autobusa, kojega su pokopali u srijedu.

Ukop je u srijedu imao i Ahmet Hoxha (55). Podsjetimo, tijekom poslijepodneva u srijedu Slavonski Brod napustio je dio neozlijeđenih i lakše ozlijeđenih putnika koji su preživjeli tešku prometnu nesreću u nedjelju ujutro.

Istodobno, temeljem rješenja istražnog suca o istražnom zatvoru, 52-godišnji vozač autobusa predan je u zatvor u Požegi. Okrivljenik će tamo provesti najmanje 30 dana.

Nakon završenog prvog ispitivanja, koje je obavio općinski državni odvjetnik Slavko Pranjić, prema medijima je izašla informacija kako je 52-godišnjak na trenutak u vožnji zaspao.

- Prema informacijama koje sam dobio od policije s mjesta događaja, vozač je izjavio da je navodno na trenutak zaspao, no sve će okolnosti biti utvrđene tijekom istrage - rekao je tad općinski državni odvjetnik Slavko Pranjić. Samo dan kasnije vozača je ispitao i zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić, koji je rekao kako se vozač pred njim branio šutnjom.

Neko vrijeme nakon njegove izjave medijima ŽDO je izdao službeno priopćenje kojim je iskazano kako “postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 52-godišnjak u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane.

Tom je prilikom došlo do izlijetanja autobusa i prevrtanja na desnu bočnu stranu”. S obzirom na činjenicu da se vozač branio šutnjom, a nakon njegova ispitivanja pred sucem istrage, odvjetnik koji ga brani, Igor Cišper, izjavio je medijima kako “vozač ni u jednom trenutku nije rekao nekome da je zaspao i da to nije istina”.

(24sata.hr)

Ne propustite