Pogledajte slike i snimke iz Turske: Požari odnijeli već 3 života, 112 povrijeđeno (VIDEO)

Svijet
Pogledajte slike i snimke iz Turske: Požari odnijeli već 3 života, 112 povrijeđeno (VIDEO)
Najmanje tri osobe su poginule, a više desetina je u bonicama zbog posljedica od šumskog požara koji je vetar nanio do zgrada ljetovališta Managvata, kod Antalije, na jugu Turske, saopštili su danas zvaničnici.

Najmanje tri osobe su poginule, a više desetina je u bonicama zbog posljedica od šumskog požara koji je vjetar nanio do zgrada ljetovališta Managvata, kod Antalije, na jugu Turske, saopštili su danas zvaničnici.

Evakuisano je 20 gradskih četvrti i susednih sela, 112 osoba je povrijeđeno od kojih je 58 hospitalizovano, najviše zbog trovanja dimom.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli je rekao da je obuzdan taj požar koji je juče izbio i da danas nema ugrožene imovine ili ljudi.

Međutim, danas je izbio još jedan požar, pa su vatrogasci i dalje na terenu. Nekoliko kuća, radnji i vozila je uništeno.

Pokrajina Antalija u kojoj su izbili požari popularna je turistička destinacija u Turskoj.

Turski ministar poljoprivrede Bekir Pakdemirli ranije je rekao da je tokom evakuacije mjesta Kepezbeleni pronađeno tijelo osamdesetdvogodišnjeg muškarca, a da su u Degirmenliju pronađena tijela još dvoje ljudi, pišu Nezavisne.

Misija spašavanja i dalje traje, nakon što je više od 100 ljudi evakuisano, zatražilo ljekarsku pomoć ili pretrpjelo materijalnu štetu na svom posjedu.

Ruski avioni Berijev Be-200, učestvuju u gašenju požara koji je zahvatio šumu u turskoj provinciji Antalija, saopštila je danas ruska ambasada u Ankari.

Slike požara na svom profilu ranije danas objavila je i pjevačica Jelena Karleuša, koja sa porodicom ljetuje u Bodrumu.
 
jelena3
 

 

Ne propustite