SVI KORISTIMO ALUMINIJUMSKU FOLIJU I PRAVIMO ISTU GREŠKU: Zbog 1 stvari koju radimo hrana dobija ukus metala!

Praktična žena
SVI KORISTIMO ALUMINIJUMSKU FOLIJU I PRAVIMO ISTU GREŠKU: Zbog 1 stvari koju radimo hrana dobija ukus metala!
.

Evo koju grešku svi pravimo u korišćenju aluminijumske folije u kuhinji!

Svi u kuhinji imamo aluminijumsku foliju i vrlo je često koristimo za prekrivanje hrane. Veoma je praktična, ali treba izbeći neke greške koje mnogi prave.

Naime, nikako se ne savjetuje da se aluminijumska folija zajedno sa hranom stavlja u mirkotalasnu pećnicu jer se onda hrana nejednako grije, a folija može i da ošteti uređaj.

Ali to nije najveća niti najčešća greška koju pravimo.

Aluminijumsku foliju često upotrebimo da prekrijemo paradajz koji nam je ostao od ručka ili voćku koju nismo pojeli do kraja. Tu pravimo veliku grešku jer ovu foliju ne treba koristiti na namirnicama koje su bogate kiselinama, poput kiselog voća, paradajza, paradajz sosa ili namirnica pomešanih sa sirćetom. Razlog je to što će folija reagovati sa kiselinom, pa će namirnice imati metalni ukus, što nije ni ukusno ni zdravo.

folija00

Kada je riječ o pečenju, stručnjaci savjetuju da foliju koristimo na temperaturama nižim od 150 stepeni kad god je to moguće. Takođe, uopšte savjetuju da je koristimo samo kada moramo, ne baš za svaku sitnicu jer usljed stalnog korišćenja može da dođe do povećanja nivoa aluminijuma u tijelu.

(MONDO)

Ne propustite