Amir Hadžić pokrenuo novu peticiju: Želimo da Bakir Izetbegović bude uhapšen!

Objavljeno:28.07.2021 - 15:28
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Popularni YouTube kreator, humanista i influenser, Amir Hadžić, pokrenuo je online peticiju za hapšenjem Bakira Izetbegovića, piše portal Crna Hronika.

,,Svi koji misle da Bakir Izetbegović treba da bude uhapšen i procesuiran neka potpišu ovu peticiju.

Bakir Izetbegović već dugi niz godina, svjesno ili nesvjesno, svojim položajem i aktivnostima onemogućava građanima Bosne i Hercegovine život dostojan čovjeka, zajedno sa svojim političkim prijateljima.

Malo je član predsjedništva, pa malo nije. Kada može on će se kandidovati, a kada ne može onda će mu jedan mandat to mjesto neko sačuvati, dok on provede četiri godine na nekoj “nižoj” poziciji, pa opet sve ispočetka.

Zajedno sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem već 30-ak godina zavija Bosnu i Hercegovinu u crno.

Kriminal i korupcija koji se kriju iza političke partije SDA, čiji je Bakir Izetbegović vlasnik i koordinator, vjerovatno bi se istraživala par stoljeća i opet ne bi sve bilo razotkriveno.

Na osnovu nacionalne netrpeljivosti, poticanja na mržnju i netrpeljivost između tri najmnogobrojnija naroda u BiH, skretanja sa gorućih tema i problema, obmanjivanja javnosti i sličnih aktivnosti, Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović uspijevaju sačuvati svoje političke pozicije. Šta je rezultat toga? Rezultat je da političari u Bosni i Hercegovini često imaju novčana primanja od 5.000 KM do 8.000 KM. Često su članovi raznih odbora, komisija i slično gdje dodatno štete budžet koliko god to mogu.

Sa druge strane, većina stanovništva živi na ivici egzistencije već decenijama. U najčešćem slučaju bez ikakvih primanja. Oni koji su zaposleni, imaju primanja od 350 KM do 700 KM, ovisno da li ste konobar ili poslovođa. Tako da kada spojite primanja političara i primanja stanovništva, dobijete prosjek od nekih 500€, koje oni zovu “prosječnom platom” i vrlo rado tu nepostojeću cifru promovišu ostatku svijeta kada god to mogu.

Službene automobile plaćaju obavezno preko 100.000€, te u njima putuju i za vlastite potrebe. Takvi automobili na kraju završe kod njihove rodbine – “prodati” za neke simbolične iznose novca, kako bi sve bilo “čisto” u papirima.

Još uvijek nisu kupljene vakcine protiv COVID-a za građane BiH. Mi smo država raznih donacija. Mi se vakcinisati možemo samo ako nam dovoljan broj drugih država donira višak svojih vakcina. Ali to nije zato što smo mi inače siromašna država. Pogađajte pravi razlog.

Na početku pandemije COVID-19, građani BiH opljačkani su za 10,5 miliona KM, kada su korumpirani političari, uključujući i premijera naše države Fadila Novalića, naručili respiratore preko nekih kineskih kompanija i bankovnih računa. Još uvijek se vodi sudski postupak o ovom slučaju.

Nikada nećete čuti ništa o bilo kakvom napretku Bosne i Hercegovine i njenog društva, iz govora gospodina Izetbegovića, ali ćete svakodnevno i godinama slušati besmislene izjave o ugroženosti nacionalnog identiteta, te kako smo baš mi bolji od ona druga dva naroda, i to ne samo od gospodina Izetbegovića, već i od njegovih političkih jataka.

Pomozite građanima Bosne i Hercegovine da konačno počnu normalno živjeti.”

Peticiju možete potpisati klikom na OVDJE.

Izvor: Crna-hronika.info

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!