PRIRODAN LIJEK PROTIV ZATVORA: Samo 2 kašike ovog soka otklanjaju konstipaciju, već ujutru će crijeva proraditi

Zdrav život
PRIRODAN LIJEK PROTIV ZATVORA: Samo 2 kašike ovog soka otklanjaju konstipaciju, već ujutru će crijeva proraditi
.

Kako koristiti aloja veru protiv zatvora? Pročitajte!

Zatvor je jedna od najčešćih stomačnih tegoba tokom ljetnjih putovanja, a može ga izazvati čak i obična blaga dehidratacija.

Dodatan uzrok može biti promjena uobičajene dnevne rutine, kao i dugačka vožnja koja nas primorava da sedimo u automobilu ili autobusu. Ako niste u prilici da kuhate sebi uobičajene čajeve ili radite neke posebne vježbe, poslužite se efikasnim prirodnim sredstvom kako biste već ujutru imali normalnu stolicu.

Stručnjaci sa Univerziteta u Sidneju savjetuju konzumiranje soka od aloje vere. Zahvaljujući supstanci od nazivom antrakvinon, ovaj sok uspostavlja redovnu stolicu u oko 80 osto slučajeva, naročito kod žena. Dovoljno je samo dvije kašike ovog napitka i treba ga piti uveče.

Budući da je prilično gorkog ukusa, slobodno ga pomešajte sa bilo kojim drugim sokom i rashladite da biste ga lakše popili.

903983-aloja-vera-gel-ff

Tokom dana se ipak potrudite da pijete dovoljno vode i to polako. Ako organizam primi previše vode u jednom trenutku, veći dio stigne do bešike  i ne može da odigra svoju važnu ulogu u formiranju stolice.

Da podsjetimo, zatvor izaziva nadimanje, bolove u stomaku, probleme sa varenjem i smanjenje apetita. Hronična konstipacija može prouzrokovati pojavu hemoroida, analnih fisura i prolapsa rektuma. U psihičkom smislu, posljedice su umor i letargija.

 Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite