Incko se oglasio: Razočarao me Šarović

Aktuelno
Incko se oglasio: Razočarao me Šarović
-

Incko smatra važnom poruku zvaničnog Beograda, razočaran u Mirka Šarovića.

Odmah nakon pravosnažne presude [Ratku] Mladiću sam djelovao, a odluku sam potpisao 23. jula,” kaže odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko u intervjuu za Al Jazeeru.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko rekao je gostujući u Vijestima Al Jazeere da je reakcija iz Republike Srpske na nametanje izmjena krivičnog zakona očekivana, te da su “čak možda i malo blaže.”

Smatra važnom poruku predsjednika Srbije.

“Meni je važno što je rekao Beograd. Predsjednik Vučić je rekao da on nije saglasan da se koriste bonska ovlaštenja, međutim, on je rekao da treba saradnja sa Bošnjacima u Srbiji, sa Sandžakom – da bude bolja; ali i između Srba i Bosne i Hercegovine.”

Inzko kaže da je iznanađen ponašanjem opozicionih političara u Republici Srpskoj, posebno Mirkom Šarovićem, kojeg je u jednom trenutku “vratio u politički život”.

“Iznenađen sam ponašanjem opozicionih političara u RS-u, posebno [Mirkom] Šarovićem. Ja sam 40 političara vratio u politički život, oni su bili na nekim spiskovima. Jedan od njih bio je Šarović, jedan je bio bivši ministar unutrašnjih poslova Jovičić,…”

(BUKA)

Ne propustite