Feraget večeras na skupu: Imamo dokaze, ali nas zavlače – ovo se mora riješiti!

Aktuelno
Feraget večeras na skupu: Imamo dokaze, ali nas zavlače – ovo se mora riješiti!
.

Znamo ko je, znamo kako je, znamo s kim je, ali ćemo istrajati do kraja i pokazati da smo civilizirani i da insistiramo da to riješi onaj ko je za to plaćen, kazao je večeras na okupljanju građana u znak podrške porodici Memić, advokat Ifet Feraget.

“Insistirat ćemo na krivičnoj odgovornosti svih tužilaca, svih policijskih službenika i svih pomagača. Ovo nemojte shvatiti nikako drugačije nego kao vaše pravo. Vladavina prava je pravo Muriza Memića”, poručio je Feraget.

Kako je kazao, potrošeno je pet miliona KM novca građana do sada “na zataškavanje”.

“Nema tu nikakvih floskula ni obaveza, za ovih pet i po godina su potrošili 5 miliona KM vaših para na ovo zataškavanje. Imaju namjeru ići dalje. Personalno vežu glavnu državnu tužiteljicu za ovaj slučaj, što je pogrešno. Gospođa Tadić što je obećala to je ispunila“.

“Slučajevi se rješavaju shodno dokazima, mi dokaze imamo ali nas zavlače. Ja nemam ništa protiv da se svi ostali slučajevi rješavaju, ali nemojte vezati slučaj Memić za bilo kojeg tužioca ili instituciju. To je obaveza naša. Ako mi budemo uporni i budemo zahtjevali, ovo se mora riješiti”.

Dodao je da građani ne smiju odustati od podrške.

“Ako građani odustanu, ja ovo sam neću moći niti Muriz. Ja sam slučajeve Memić i Dragičević preuzeo jer mi nikada neće biti jasno kako se neko usudio ovako nešto uraditi.

Vještaci su lagali pred sudom, to je krivično djelo. Nijedan slučaj, ni Memić ni Dragičević ne sadrže ni trunku istine. Sve je lažirano, sve je fingirano i sve je podmetnuto. To je bio motiv da se uputim u raskrinkavanje pokušaja da se privatizira država“.

Još je kazao da ako se ne istraje na rješavanju ovih ubistava, desit će se novi slični slučajevi.

“Ako se ne istraje na rješavanju ubistva Dženana Memića, Davida Dragičevića, sarajevskih policajaca, budite sigurni imat ćete za godinu, dvije, pet novog Dženana, novog Davida i nove afere koje se nikad neće riješiti jer ti ljudi koji ostaju u pravosuđu, oni su dužnici sistema koji ih je postavio i taj dug će vratiti novim zataškavanjem. Zato moramo biti uporni!“.

(Izvor: N1)

Ne propustite